Dragnea iar vrea sa fure de la copii. Cauta solutii sa anuleze dublarea alocatiilor pentru copii

politica

PSD cauta cu disperare sa anuleze amendamentul adoptat, luni, in Parlament prin care urmeaza sa fie dublate alocatiile pentru copii. Amendamentul a fost propus de PNL.

Parlamentarii au adoptat joi, un amendament al deputatului PNL Robert Sigartau care majoreaza alocatia copiilor de la 84 de lei la 150 de lei.

Joi seara, Liviu Dragnea i-a chemat in biroul sau pe ministrul de Finante, Eugen Teodorovici, si pe Florin Iordache, cel care conduce sedinta, pentru a gasi solutii de anulare a amendamentului, informeaza hotnews.ro. Pesedistii sustin ca sursa de finantare este gresita. Ei spun ca nu se pot lua bani din excedentul de la pensii asa cum prevede amendamentul PNL.

Efortul bugetar pentru majorarea alocatiilor este de 2 miliarde.

Amendamentul a trecut cu ajutorul a 18 voturi de la UDMR , 3 de la PSD, 3 de la ALDE si un vot de la minoritati. Chiar inaintea votului pe amendament, o parte dintre parlamentarii puterii si-au scos cartelele din aparatele de vot.

Potrivit amendamentului adoptat, efortul bugetar este de doua miliarde de lei iar alocatiile s-ar majora incepand de luna viitoare, mai exact, de la 1 martie 2019.

„Se propune suplimentarea sumelor prevazute la anexa 3/20/01 a Ministerului Muncii, titlul 9 „Asistenta sociala” cu suma de 2.130.528.000 lei pentru majorarea alocatiei de stat pentru copii incepand cu data de 1 martie 2019, majorarea alocatiei de la 84 de lei la 150 de lei, iar pentru copii de la 0 la 2 ani de la 200 de lei la 300 de lei”, a declarat dupa vot, liberalul Robert Sighiartau.

Majorarea alocatiilor va intra in vigoare daca legea bugetului de stat pe 2019 va fi adoptata de Parlament si apoi promulgata de presedintele Klaus Iohannis.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: