Dragnea, iesire isterica impotriva presedintelui Iohannis: „Da dovada de tupeu. Realizati grozavia celor spuse de Klaus Iohannis?”

politica

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, duminica seara, la Romania TV ca presedintele a dat dovada de „tupeu” cand a spus ca premierul trebuia sa il informeze in privinta vizitei in Israel.

„Constitutia Romaniei e clara si e obligatorie. In Romania nu exista nicio persoana care sa aiba atributii exclusive pe politica externa. Are atributii importante presedintele Romaniei, are atributii Guvernul Romaniei. Constitutia spune explicit ca guvernul se ingrijeste de politica Romaniei in conformitate cu programul de guvernare. Parlamentul are atributii pe politica externa. Este pentru prima data in Romania cand un presedinte a indraznit sa spuna ca doar el are atributii pe politica externa. Nicaieri in lume nimeni nu a indraznit sa spuna asta. (…) Este o reactie generata fie de orgoliu ranit, ori de frustrare. Pot fi mai multe motive”, a declarat Dragnea.

„Iohannis nu este rege. Ar trebui sa ceara mandat cand merge la Consiliul European. Este obligat sa ceara si nu a cerut”, a mai spus Dragnea.

Referitor la acuzatiile lui Iohannis privind „intelegeri cu evreii”, Dragnea a sustinut ca autoritatile din Israel au fost „profund jignite”.

„Eu nu fac intelegeri secerete cu nimeni, autoritatile de la Ierusalim s-au simtit profind jignite. Realizati grozavia acestor afirmatii? Acest tupeu de a cere ca premierul sa ia mandat de a presedinte cand merge undeva? Pentru ce?”, a sustinut seful PSD.

Presedintele Iohannis a criticat dur, sambata, alegerea Guvernului PSD-ALDE de a bloca o initiativa comuna a statelor membre UE prin care sa fie interzisa mutarea ambasadelor de la Tel Aviv la Ierusalim. El a anuntat ca il va convoca la Cotroceni pe ministrul de Externe, Teodor Melescanu.

„Iata un nou exemplu cum PSD guverneaza foarte prost. Acesti pesedisti s-au folosit de lipsa unei claritati in legislatia in vigoare si au blocat un document la nivel european fara sa se consulte cu presedintele. Este deja a doua oara cand incearca sa faca politica externa dupa ureche, asa cum au facut si salarizarea dupa ureche, cum fac multe lucruri dupa ureche. Iese prost, iese foarte prost, fiindca blocarea unei declaratii…

Iata ca dintr-odata Romania este readusa la marginea Uniunii impreuna cu tari pentru care am tot respectul, dar care sunt de esenta mai degraba eurosceptica. Vreau sa reamintesc acestor pesedisti ca romanii sunt europeni, sunt pro-europeni, iar aceste masuri din ce in ce mai frecvente antieuropene, care vin pe linia PSD, care vin pe linia unei guvernari contraperformante a PSD, aceste masuri risca realmente sa ne scoata din Europa. Asa ceva nu se poate, nu este admisibil ca PSD printr-o guvernare dupa ureche, nefundamentata sa ia din ce in ce mai des decizii care eu sunt convins ca sunt dictate de la nivelul partidului, nu de la nivelul Guvernului si sa ne readuca in marginea Europei. Romanii isi doresc sa fie parte integranta din nucleul Europei, romanii nu-si doresc sa aiba aceste abordari eurosceptice sau antieuropene.

Am impresia ca ne afundam intr-o gaura de anti-europenism, de dilentatism, de populism din care vom reusi foarte greu”, a declarat Iohannis la Blaj.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: