Dragnea ii cere lui Iohannis sa ii dea raportul inainte si dupa reuniunile Consiliului European la care participa: „Noi stam tot timpul si presedintele merge tot timpul la astfel de intalniri”

politica

Presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, considera ca seful statului ar trebui sa aiba „macar o consultare” cu Guvernul si Parlamentul inaintea reuniunilor Consiliului European si l-a calificat in context pe Klaus Iohannis ca fiind „un fel de lup moralist”.

Dragnea a argumentat ca la reuniunile Consiliului European se discuta despre chestiuni care tin foarte mult de economia Romaniei, de masuri economice, de masuri care sunt in zona guvernamentala si unele in zona parlamentara.

„Noi stam tot timpul si presedintele merge tot timpul la astfel de intalniri, iar noi incercam sa facem analize, evaluari, consultam oameni cu calitati extrasenzoriale – domnule, cam ce spune, cam ce ar putea sa spuna, poate reusim sa aflam cam ce gandeste, ca poate se intoarce si noi trebuie sa luam niste decizii si nu stim, ca nici dupa ce se intoarce nu aflam. Este un fel de lup moralist. Daca notiunea de mandat pe care ar trebui sa il ceara de la inaltimea functiei respective este prea mult, ar trebui macar o consultare. (…) Atunci e bine sa te consulti cu un guvern, cu un parlament, pentru ca acolo trebuie sa vorbesti ceva sau daca mergi sa nu vorbesti, atunci este de inteles”, a declarat Dragnea la Parlament, intrebat daca seful statului ar trebui sa ceara mandat inaintea reuniunilor Consiliului European.

Potrivit acestuia, niciun om, indiferent de capacitatea sa, „nu le poate sti pe toate”. Dragnea a mai precizat si duminica seara ca Ioannis ar trebui sa se consulte cu guvernul inainte de plecare.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: