Dragnea ii raspunde in bataie de joc presedintelui Iohannis in privinta deplasarii in Israel. Primele comentarii privind solicitarea de demisie a lui Dancila

politica

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, sustine ca presedintele Iohannis nu are „niciun motiv serios” sa ceara demisia lui Dancila si a comentat in bataie de joc acuzatiile presedintelui privind deplasarea sa in Israel.

„Eu personal n-am vazut si nu vad niciun motiv serios pentru ca doamna prim-ministru sa demisioneze, pentru ca nu este conflict intre Guvern si BNR iar pe de alta parte, sa mergi intr-o vizita externa este de bine. Nu cred ca nu suntem inainte de Revolutie cand era interzis sa mergi in strainatate”, a declarat Liviu Dragnea, joi, la Parlament.

Presedintele Iohannis a reprosat, saptamana trecuta, premierului Dancila ca a discutat chestiuni de politica externa fara sa fie consultat.

„Saptamana trecuta in Guvern s-a discutat un document secret, un memorandum secret pe politica externa. Asta a fost o mare greseala, fiindca in chestiuni de politica externa, daca vorbim de documente secrete, care, evident, sunt sensibile – altfel nu ar avea de ce sa fie secrete – trebuia sa fie consultat Presedintele, lucru care nu s-a intamplat.

In Constitutie, in toate deciziile Curtii Constitutionale, in practica politica din Romania, se statueaza si se stie ca este nevoie, in interesul Romaniei, nu in interesul altcuiva, de o consultare institutionala intre Premier si Presedinte, ca este nevoie, in interesul Romaniei, nu in interesul cuiva particular, ca autoritatile publice sa colaboreze loial.

Aceste lucruri si aceste nevoi ale statului nu au fost intelese de doamna Dancila”, a declarat Iohannis in discursul in care a anuntat ca ii retrage increderea lui Dancila.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: