Dragnea ii traseaza limite lui Mihai Tudose, ii este frica sa nu formeze un nou pol de putere politica. Ce ar trebui sa faca noul premier

politica

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a tinut sa ii arate lui Mihai Tudose care este locul sa in guvern: manager. El a tinut sa sublinieze astfel ca Tudose nu trebuie cumva sa aiba ambitii politice.

Intr-un discurs in Parlamnet la investirea noului Guvern, Dragnea a subliniat ca Tudose trebuie sa fie un „manager bun”.

„Am trecut prin aceasta criza, dar este important ca o depasim astazi folosind si parcurgand proceduri legale si constitutionale. Regulile democratice au fost respectate, iar majoritatea parlamentara a exercitat cu onestitate si buna credinta suveranitatea poporului roman care a votat programul de guvernare propus in alegeri. In fond, dl Mihai Tudose este un manager pe care il consider bun, pe care il desemnam astazi sa puna in aplicare strategia noastra de dezvoltare a Romaniei pentru urmatorii ani.

Am credinta ca va fi un manager bun, ramane insa sa o demonstreze prin felul in care va gestiona actul de guvernare. Sper ca acest guvern sa fie mai performant, mai eficient si mai determinat sa realizeze prevederile din programul nostru de guvernare. De aceea va indemn sa acordati votul de incredere pentru investirea noului guvern si pentru programul de guvernare prezentat”, a declarat Dragnea in plenul Camerelor reunite ale Parlamentului, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, „o prioritate de grad zero” este infiintarea in cel mai scurt timp a Fondului Suveran de Dezvoltare si Investitii.

„Atrag atentia ca, in cele sase luni ramase pana la inceperea noului an fiscal, este important sa fie luate masurile pentru cresterea veniturilor si pentru cei care lucreaza in sectorul privat. Trebuie sa iesim cu totul din paradigma salariilor mici ca forma de atragere a investitorilor straini. Salariile romanilor trebuie sa se apropie in mod accelerat de cele ale europenilor, cu aceeasi viteza in ambele sectoare si in cel public, dar si in cel privat.

O prioritate de grad zero este infiintarea in cel mai scurt timp a Fondului Suveran de Dezvoltare si Investitii. Daca vom reusi acest lucru si daca vom avea locuri de munca bine platite, spitale moderne, scoli civilizate, drumuri bune, autostrazi, atunci tinerii nostri vor fi mai putin dispusi sa plece din tara pentru a-si cauta de lucru in strainatate. Avem nevoie urgenta de FSI, dar si de o crestere a fondurilor europene. Tot la capitolul investitii este important ca noul Guvern sa dea drumul la finantarea din programul national de dezvoltare locala etapa a doua”, a mentionat liderul PSD.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Comentarii: