Dragnea il pune la punct cu duritate pe Victor Ponta. Fostul premier sustine un partid asociat cu SPIONAJUL rusesc

politica

Dupa ce Victor Ponta a declarat ca sprijina intarirea formatiunii extremist-nationaliste PRU, Liviu Dragnea a tinut sa precizeze ca PSD nu se asociaza cu acest partid.

„Din punctul meu de vedere, Romania se afla in fata unor mari provocari. Unele care se vad, altele care nu se vad. Nu cred ca raspunsul la aceste provocari este un partid nationalist sau poate chiar extremist. In acest conditii, noi ii multumim foarte mult pentru grija. Daca PRU se expandeaza pentru a ajuta PSD-ul, multumim, nu. Nu vrem sa avem nici un fel de relatie cu un partid nationalist. (…)Nu au nicio legatura cu valorile si principiile noastre. Exista un parteneriat cu un partid din Polonia al carui presedinte a fost arestat, din cate am inteles, pentru chestiuni legate de spionaj pentru Rusia sau cam asa ceva”, a spus, joi, Liviu Dragnea.

Miercuri, intr-o emisiune la B1 TV, Victor Ponta a afirmat ca a avut o discutie cu liderul PRU, Bogdan Diaconu, caruia i-a spus ca exista un electorat pentru un partid nationalist si i-a promis ca il ajuta si ii da idei.

”Eu cred ca pentru PSD si pentru Romania ar fi bine sa avem un partid national, nationalist. Cred in aceasta idee”, a precizat Victor Ponta, adaugand ca exista un ”electorat al unor oameni dezamagiti de PSD, un electorat care asteapta un mesaj mai putin conventinal”, pentru ca ”PSD are un limbaj oficial”. ”Nu vorbesc de PNL, care nu are niciun mesaj”, a completat el.

Ponta a mai afirmat ca putini din actualii parlamentari care si-au anuntat trecerea la PRU i-au cerut opinia. Intrebat daca nu va deranja conducerea PSD faptul ca a dat sfaturi celor de la PRU, Ponta a replicat: ”Daca nu vrea nimeni sa o foloseasca ( expertiza, n.r.) sa o foloseaca ei”.

Potrivit lui Victor Ponta, PRU poate sa faca 10% la alegerie parlamentare, si a mentionat ca, in opinia sa, noua formatiune nu este concurent al PSD la alegeri. De asemenea, Ponta a spus ca el, personal, crede intr-un guvern PSD-ALDE-PRU.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Comentarii: