Dragnea il scoate pe Iordache in fata pentru a-l apara. Mai mult rau a facut, Iordache este mai penibil ca oricand

politica

Social-democratul Florin Iordache a declarat joi ca presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, a trebuit sa plece in concediu, deoarece avea „bilete de odihna”.

„Vacantele sau concediile nu ni le putem programa in functie de cand da Guvernul ordonanta sau nu. Am avut mai multi colegi care nu au participat la plen sau la Biroul permanent, pentru ca erau in concediu. Fiecare, eu sau dumneavoastra sau cei care ne asculta, are concediile stabilite din timp si, atat timp cat avem niste bilete sau avem niste rezervari facute, nu putem sta sau sa gandim inainte cand va veni sau nu va veni Guvernul cu ordonanta. (…)

Este presedintele Camerei, dar, in acelasi timp, constitutional, legal, normal, cum vreti sa-i spunem, are dreptul la concediu. Daca avea rezervare si trebuia sa plece in concediu, putea sa gandeasca atunci cand si-a facut rezervarea ca va veni Guvernul cu ordonante simultan cu rezervarile respective? Deci nu e nimic neobisnuit faptul ca un om pleaca in concediu in momentul in care Guvernul da o ordonanta (…). Incepand cu marti, avea bilete de odihna”, a spus, la RFI, Iordache, vicepresedinte al Camerei Deputatilor.

El a precizat ca nu se prefigureaza ca in perioada urmatoare sa mai existe o sedinta a plenului Camerei Deputatilor.

„Rolul acestor sedinte de plen care au existat — la Camera Deputatilor a existat o sedinta de plen, la Senat n-a existat, pentru ca regulamentul nu permite, pentru ca nu a fost cvorum, trebuie sa lucram in cvorum — a fost tocmai pentru a anunta ordonantele respective si pentru a le trimite la comisii, astfel incat in perioada urmatoare comisiile, fie comisiile avizatoare, fie comisiile de fond, sa faca un raport. Nu se prefigureaza in perioada urmatoare sa avem un plen, pentru ca, foarte corect, parlamentarii fiind in vacanta, prima conditie pentru o sedinta de plen ar fi sa avem cvorum, deci jumatate plus unu din totalul colegilor. La inceputul toamnei, probabil, undeva in ultima saptamana (din august — n.r.) comisiile vor face rapoarte, iar incepand cu 1 septembrie vom avea plen si vom dezbate rapoartele respective”, a explicat Florin Iordache.

Potrivit acestuia, Parlamentul a fost convocat in sesiune extraordinara deoarece asa prevede Constitutia.

„Daca va uitati la articolul 115, alineatul 5 spune ca atunci cand Guvernul emite o ordonanta care excede competentelor sau emite o ordonanta care vizeaza o lege organica Parlamentul se convoaca obligatoriu. Deci aici nu era o chestiune de optiune. Trebuia in cinci zile, fie ca o convocam luni, fie ca o convocam pana vineri, Parlamentul trebuia convocat, pentru a fi repartizata la comisii”, a aratat Iordache.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , ,


Comentarii: