Dragnea: „In cei 10 ani ai lui Basescu s-au FRANT destine. Nu iubeste Romania”

politica

Liviu Dragnea a spus, vineri seara, la Scoala de Vara a femeilor social-democrate, ca doreste un armistitiu politic pe termen lung care sa duca la realizarea unui plan de dezvoltare strategica a tarii.

„Vreau sa promovam ideile unei paci politice eficiente, ale unui armistitiu politic pe termen lung. Vreau sa promovam ideea unui pact politic al tututor fortelor politice pentru a putea realiza un plan de dezvoltare eficienta si strategica a acestei tari pentru urmatorii 20-30 de ani.

Ganditi-va ce ar inseamna sa mergem ca si pana acum. O guvernare construieste ceva, mai mult sau mai putin, vine urmatoarea guvernare si darama tot sau se preocupa un an, doi sa schimbe tot ce au facut cei dinainte. Si Romania dupa fiecare ciclu politic pierde un an sau doi si pierde in competitia din ce in ce mai dura cu celelalte popoare.

Nu cumva e mai bine ca noi sa promovam aceste idei de un climat politic bazat pe dialog si continuitate, nu cumva este posibil ca noi sa ne putem strange toate fortele politice in jurul marilor proiecte nationale, in jurul unui proiect de tara care sa fie peren si sa nu mai poata fi schimbat de nicio forta politica pentru ca a participat la constructia lui”, a declarat Liviu Dragnea.

El a mentionat ca toate scandalurile din perioada cand Traian Basescu a fost presedinte nu au folosit nimanui si ca atunci Romania a pierdut oportunitati importante.

„Ganditi-va la cei 10 ani care au trecut. Zece ani sfasiati de razboaie permanente politice, de conflict permanent, de hartuieli permanente in care s-au frant destine, in care Romania a pierdut momente importante si oportunitati importante.

Ganditi-va cum ar fi fost guvernele Victor Ponta daca ar fi fost un alt climat politic, bazat pe dialog, fiecare cu doctrina lui, fata de perioada in care trebuia tot timpul sa raspunda unor atacuri venite din alte zone. Cui a folosit acest lucru ? A folosit romanilor ? Nu. I-a folosit lui Traian Basescu ? Nu. Ne-a folosit noua ? Nu. Poate a folosit celor care nu iubesc aceasta tara. (…) Nu putem spune ca au fost ani pierduti, dar au fost niste oportunitati ratate”, a explicat liderul interimar al PSD.

El a adaugat ca isi doreste ca aceasta perioada sa fie depasita si sa se intre intr-o noua epoca politica.

„Imi doresc foarte mult sa intram intr-o noua epoca politica. Epoca Traian Basescu, o epoca a razboiului, s-a consumat, suntem intr-un moment de inflexiune. Avem un presedinte care nu pare ca-si doreste razboaie politice cu orice pret, haideti sa-l folosim, haideti sa-l lasam sa ne foloseasca. Sper sa inteleaga si presedintele, sper sa intelegem si noi, liderii de partid si membrii de partid, ca un razboi politic permanent dus cu orice pret si cu mize foarte mici nu face decat sa afecteze viitorul acestei tari”, a afirmat Liviu Dragnea.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: