Dragnea, in panica. Radu Mazare, condamnat definitiv la 9 ani de inchisoare. ICCJ nu s-a lasat intimidata de actiunile PSD-ALDE

news

Fostul primar al Constantei Radu Mazare a fost condamnat de ICCJ la noua ani de inchisoare, iar Cristian Borcea si Nicusor Constantinescu la cinci ani de inchisoare in dosarul retrocedarii plajelor, decizia fiind definitiva.

Instanta Suprema l-a condamnat joi noapte, pe Radu Mazare la 9 ani de inchisoare cu executare in dosarul privind retrocedarea plajelor, anunta news.ro. In acelasi dosar, Cristian Borcea si Nicusor Constantinescu au primit 5 ani de inchisoare. Este vorba de o decizie definitiva, astfel ca Borcea se va intoarce in spatele gratiilor, de unde iesise in iulie 2018.

Cristian Borcea a fost eliberat conditionat in 2 iulie 2018, el fiind la acel moment condamnat definitiv, din 2014, de Curtea de Apel Bucuresti, la sase ani si patru luni de inchisoare cu executare in dosarul “Transferurilor de jucatori”.

Pronuntarea in acest dosar a fost amanata pana acum de patru ori.

Mazare a primit in prima instanta o condamnare de patru ani de inchisoare cu suspendare. In acelasi dosar au mai fost judecati pe langa fostul presedinte al Consiliului Judetean Constanta Nicusor Constantinescu si Cristian Borcea, si Dragos Savulescu, fost actionar al echipei de fotbal Dinamo Bucuresti si fosti angajati ai Primariei Constanta.

Curtea de Apel Bucuresti a decis, in luna iulie 2017, condamnarea fostului primar al Constantei, Radu Mazare, la patru ani de inchisoare cu suspendare, iar fostul presedinte al Consiliului Judetean Constanta Nicusor Constantinescu a fost condamnat la trei ani de inchisoare cu suspendare. In acest dosar, omul de afaceri Cristian Borcea, fost actionar al clubului Dinamo, a fost achitat initial.

De altfel, magistratii Curtii de Apel Bucuresti au decis achitarea in cazul a 26 de inculpati in acest dosar.

Magistratii Curtii de Apel Bucuresti nu au dispus despagubiri civile in acest caz, desi prejudiciul era de 114 milioane de euro, potrivit DNA.

Fostul primar Radu Mazare a fost trimis in judecata de DNA in 28 octombrie 2008, alaturi de 36 de persoane, intre care fosti si actuali functionari din Primaria Constanta si Oficiul de Cadastru, mandatari si notari publici, in dosarul privind atribuirea nelegala a unor intinse suprafete de teren intravilan din municipiul Constanta, Mamaia, plaja si faleza.

Prejudiciul in aceasta cauza a fost estimat de DNA la aproximativ 114 milioane de euro, din care 77,77 milioane de euro reprezinta prejudiciu in dauna statului si 36,16 milioane de euro prejudiciu in dauna municipiului Constanta.

Comentarii: