Dragnea inca da ordine din puscarie. Chirila, propus ministru la Interne, are legaturi extrem de stranse cu fostul sef al PSD

news

Daniel Dumitru Chirila, secretar de stat propus de Viorica Dancila pentru functia de ministru de Interne, este foarte apropiat de Liviu Dragnea. Fostul sef al PSD, acum a puscarie, a incercat sa il impuna pe Chirila la sefia DGIPI, supranumit ”Doi si-un sfert”, informeaza Digi24.

Chirila este fost ofiter al celebrului serviciu secret al MAI, supranumit ”Doi si-un sfert”, bun prieten al fostului presedinte al PSD, Liviu Dragnea. Acesta a incercat sa il numeasca pe Chirila in fruntea DGIPI si in 2012, cand Dragnea a ocupat pentru cateva zile functia de ministru de Interne, demisionand dupa ce nu a reusit sa il impuna.

Surse din conducerea PSD sustin ca Dragnea a incercat sa il impuna pe Chirila la sefia DIPI si anul acesta, inainte de condamnarea sa, insa Carmen Dan a fost reticenta, din cauza reactiilor provocate de aceasta intentie.

Sursele citate au explicat ca de data aceasta el a fost propulsat pe lista de ministri trimisi pentru aprobare la Palatul Cotroceni de grupul de influenta din jurul Vioricai Dancila, din care face parte si omul de afaceri Ica Voinea, extrem de influent la varful partidului si al Guvernului. Promovarea acestuia s-a facut in ciuda unor avertismente primite de premier in legatura cu numele controversat al lui Chirila, dar si a lipsei de sanse sa fie aprobat de Klaus Iohannis.

Daniel Dumitru Chirila este colonel in rezerva, are 41 de ani, s-a pensionat la 39 de ani din MAI, unde a activat la DIPI, si, conform declaratiei de avere, are o pensie lunara de 7600 de lei.

Dupa trecerea in rezerva a ajuns director general al companiei Quality Business Solution, controlata de omul de afaceri Dumitru Octavian Nicolau, abonata la contracte cu institutiile publice, in special cu MAI si STS, in perioada in care Marcel Opris a fost directorul serviciului.

In perioada in care izbucnise in MAI scandalul Caracal, s-a incercat numirea sa ca secretar de stat la MAI, insa nu s-a reusit, pentru o scurta perioada de timp, din cauza opozitiei unora dintre liderii PSD. Numirea s-a concretizat insa in 3 septembrie, cand ministru interimar la Interne era Mihai Fifor.

Interesant este ca in aceeasi perioada in care se faceau presiuni din interiorul PSD pentru promovarea lui Chirila, mai exact in 21 august, ministrul interimar Fifor l-a demis pe seful DIPI, Mihai Cristian Marculescu, cu intentia de a-l scoate de tot din serviciu si a-l detasa la Jandarmerie.

Mai mult despre: ,

Comentarii: