Dragnea, inca trei saptamani in care santajeaza Romania. Seful PSD vrea sa mentina prezenta amenintarea cu OUG pe amnistie si gratiere

politica

Liderul senatorilor USR, Vlad Alexandrescu, a declarat, ca joi seara, la ora 18.00, a fost convocata o sedinta a Biroului permanent al Senatului, si ca este foarte probabil ca PSD-ALDE sa vrea sa prelungeasca sesiunea extraordinara pana pe 10 august. In perioada sesiunii extraordinare, Guvernul poate emite ordonante de urgenta. Numeroase surse anunta ca PSD pregateste o OUG de amnistie si gratiere.

„Este inacceptabil ce se intampla, trateaza opozitia parlamentara ca pe niste slugi ai unui singur om! Mi-au trimis astazi un mesaj prin care sunt convocat la Biroul Permanent al Senatului, MAINE la ora 18, fara niciun fel de explicatie, niciun fel de ordine de zi. Ne cheama sa decidem ceva maine, dar nu stim ce trebuie sa decidem, nu stim ce planuiesc. Cel mai probabil, vor sa prelungeasca sesiunea extraordinara pana pe 10 august, cum spun unele surse, dar nu putem fi siguri caci democratia se face in secret in Parlamentul Romaniei din cate se vede”, a afirmat Vlad Alexandrescu, intr-o postare miercuri pe Facebook.

Acesta a adaugat ca a incercat sa afle de la Secretariatul General care va fi ordinea de zi a sedintei, insa fara rezultat.

„Am sunat la Directia Secretariatului General, am dat de seful directiei si l-am intrebat pentru ce ne convoaca maine, ce trebuie sa discutam, care este temeiul intalnirii. Raspunsul clasic: nici eu nu stiu, am primit un telefon, eu sunt un simplu functionar etc. Oamenii astia actioneaza in cel mai sovietic stil posibil, numai Stalin mai convoca adunari la 2 noaptea cu o ora inainte printr-un simplu telefon. Nimic scris, regulamentul este complet ignorat. Cu Tariceanu plecat, se pare ca acum Claudiu Manda se afla la butoane si vrea sa ne prezentam drepti, la raport, maine la ora 18. Intelegeti cum stau lucrurile in fapt? Intreaga institutie a Senatului Romaniei se afla la dispozitia unui singur om”, a completat liderul senatorilor USR.

Vlad Alexandrescu mai spune ca nu va accepta ca Parlamentul Romaniei sa devina „mosia latifundiarilor Dragnea, Tariceanu, Manda si ai lor”.

„Chiar si in sesiunea asta extraordinara, au decis sa se tina doar 2 sedinte de plen, sa voteze ceea ce ii interesa, iar de o saptamana si ceva nu se mai intampla nimic pentru ca au plecat deja in vacanta. Tin Parlamentul la picior si sute de parlamentari la dispozitie pentru interesele lor. Nu accept ca Parlamentul sa se transforme in mosia latifundiarilor Dragnea, Tariceanu, Manda si ai lor. O gluma de institutie, manuita ca o mana de angajati ai puterii fara drepturi”, a conchis senatorul USR.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: