Dragnea incaseaza inca o lovitura umilitoare din partea lui Tudose. Premierul merge pe mana lui Grindeanu in privinta unui proiect crucial pentru Romania

news

Premierul Mihai Tudose a declarat marti ca proiectul privind infiintarea Fondului Suveran de Dezvoltare si Investitii (FSDI) va fi adoptat in Parlament in baza unei intiative legislative. Grindeanu a mentionat, luni, ca i s-a cerut ca acest FSDI sa fie creat prin ordonanta de urgenta, insa a refuzat.

„Va fi adoptat prin Parlament”, a declarat Mihai Tudose, dupa un eveniment organizat de o firma privata, intrebat de jurnalisti cum comenteaza o recenta afirmatie a lui Sorin Grindeanu, potrivit caruia i s-ar fi sugerat sa adopte prin ordonanta de urgenta infiintarea FSDI.

Intrebat daca a discutat cu Grindeanu pe acest subiect, premierul a raspuns: „Nu, dar si atunci…”.

„De cand stiu subiectul, numai asa a fost vorba, de adoptat in Parlament. Este un lucru mult prea important”, a completat Tudose.

Luni seara, fostul premier Sorin Grindeanu a declarat ca el nu a blocat crearea FSDI, asa cum i s-a reprosat, intrucat proiectul de lege nu plecase pe circuitul normal de avizare, la ministerele implicate.

Grindeanu a sustinut ca au existat ”nuante” sa fie data o ordonanta de urgenta pentru infiintarea acestui fond, lucru pe care l-a refuzat, intrucat era vorba despre sume foarte mari de bani.

„Mi s-a sugerat ca Fondul Suveran de Investitii sa fie adoptat prin OUG, ceea ce nu am acceptat. Desi au fost nuante — sunt convins ca premierul Tudose nu va face acest lucru — sa dam ordonanta de urgenta pentru infiintarea acestui fond, nu l-am facut, pentru ca eu consider ca este o chestiune extrem de importanta, care trebuia discutata in Parlament. Parlamentul trebuie sa faca legi, nu Guvernul sa dea ordonante. Vorbim de valori, in acest fond, de 10-12 miliarde de euro, care nu pot fi facute printr-o ordonanta de urgenta din punctul meu de vedere”, a afirmat Sorin Grindeanu.

Sorin Grindeanu a mai spus ca infiintarea acestui fond trebuie dezbatuta in Parlament, subliniind ca ”vorbim de un patrimoniu al tuturor. Este vorba despre Hidroelectrica, Tarom, Transgaz, Romgaz”, a declarat Sorin Grindeanu.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: