Dragnea incaseaza inca o palitura zdravana din partea Justitiei. Judecatorii au decis ca este inadmisibila cererea a-i fi ridicat sechestrul pe avere

politica

Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins miercuri, ca inadmisibila, contestatia depusa de presedintele PSD, Liviu Dragnea, impotriva sechestrului pus de DNA pe averea sa in dosarul „Tel Drum”.

Dragnea nu a fost prezent la proces, el fiind reprezentat in sala de judecata de avocata Maria Vasii. Avocata a declarat ca ancheta desfasurata de DNA impotriva lui Dragnea e bazata pe „speculatii si nu pe dovezi”, deoarece OLAF a transmis oficial ca nu l-a investigat niciodata pe liderul PSD.

Este vorba de cazul in care este acuzat de constituirea unui grup infractional organizat, de fraude europene si abuz in serviciu, fapte care ar fi fost comise in perioada in care Dragnea era presedintele Consiliului Judetean Teleorman (2000-2012).

„Intreaga ancheta a DNA se fundamenteaza, potrivit actelor, pe cele doua anchete OLAF. Zilele acestea am primit un raspuns oficial de la OLAF, care spune ca niciodata nu l-a investigat pe domnul Dragnea, ca atare toata argumentatia procurorilor este una lipsita de fundament, de vreme ce OLAF ne confirma in scris ca niciodata domnul Dragnea nu a fost investigat si ca atare nu au fost depistate fraude in legatura cu activitatea dumnealui.

Acesta este temeiul pentru care noi spunem ca nicio masura de indisponibilizare a bunurilor sale nu are fundament legal. Mai mult, raspunsul OLAF ne confirma ca intreaga ancheta care este in curs de desfasurare la DNA este una bazata de speculatii si nu pe dovezi si mai ales nu pe cele doua rapoarte OLAF (…).

Cele doua rapoarte OLAF au prezentat o investigatie legata de lucrarile de reabilitare la doua drumuri judetene din Teleorman. In acea investigatie subiect erau alte persoane si nu domnul Dragnea. In rapoartele OLAF se apreciaza ca anumite lucrari ar fi fost prezentate intr-un mod, sa zicem, diferit fata de realitate in documentele intocmite. Nu avem niciun repros care sa il priveasca pe domnul Dragnea”, a spus Vasii, citata de Agerpres.

Intrebata daca sechestrul pus de DNA il afecteaza pe Dragnea, avocata a explicat: „Domnul Dragnea este prejudiciat prin insasi existenta acestei anchete penale. Ancheta penala se bazeaza pe aceste investigatii OLAF, care se dovedeste ca nu-l privesc pe dumnealui.

Dosarul s-a constituit pe baza unei sesizari a Oficiului European Antifrauda (OLAF). Oficialii europeni au semnalat nereguli pe relatia CJ Teleorman – Tel Drum. In urma anchetei DNA, a reiesit ca presedintele CJ Teleorman, Liviu Dragnea, era prin intermediari in spatele firmei Tel Drum, acuzatie negata vehement de politician.

Sesizarea OLAF a fost transmisa la data de 30 septembrie 2016 si semnala savarsirea mai multor infractiuni, intre care obtinerea nelegala, pe baza de documente false, a unor finantari din fonduri europene, pentru lucrari de reabilitare de drumuri judetene, beneficiar fiind CJ Teleorman. Era vorba de doua contracte castigate de Tel Drum in perioada 2008-2009, care ar fi fost incredintate ilegal: DJ 701 si DJ 506.

OLAF mai anunta ca a depistat dovezi care sugereaza colaborari secrete intre beneficiarii fondurilor, functionari publici si firmele contractate, inclusiv falsificare de documente in timpul procedurilor de achizitie

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: