Dragnea incearca o noua manevra, se foloseste de fosta sa sotie, Bombonica. Dupa ce a umilit-o, acum vrea sa-l scape

news

Avocatul fostei sotii a lui Liviu Dragnea in dosarul angajarilor fictive de la DGASPC Teleorman anunta ca a inaintat o exceptie privind nelegala compunere a completului de judecata P1 al ICCJ si ca va contesta si decizia prin care formarea unor noi complete a fost amanata pana in 2019, dupa ce plangerea sa prealabila pe aceleasi teme a fost respinsa de Inalta Curte de Casatie si Justitie. El spune ca apreciaza „imaginatia interpretativa” a instantei, dar este de parere ca argumentele instantei nu se sustin juridic.

„Am inaintat la dosar, in numele clientei mele din asa zisul dosar Bombonica, o exceptie privind nelegala compunere a completului de judecata P1 al ICCJ. Urmeaza sa depun actiunea administrativa in anularea hotararilor colegiului de conducere, insa nicidecum la instanta de contencios administrativ, respectiv la Curtea de apel Bucuresti, care vad ca deja este sesizata”, a anuntat avocatul Adrian Toni Neacsu, citat de news.ro.

El a precizat ca plangerea prelabila pe care a facut-o in ceea ce priveste nelegalitatea Hotararilor Colegiului de Conducere prin care s-au stabilit completele de 5 judecatori in materie penala pentru anul 2018, precum si a Regulamentului ICCJ cu referire la aceeasi problema a fost respinsa.

Conform lui Neacsu, instanta suprema a invocat prevederi neclare ale Legii 304/2004, care contine doua articole contradictorii. Neacsu spune insa ca apreciaza „imaginatia interpretativa” a conducerii Inaltei Curti, insa argumentele invocate de aceasta nu se sustin.

„Plangerea prelabila a fost respinsa, cu aceeasi motivare, in esenta, prin care conducerea ICCJ si-a sustinut cererea de respingere a cererii Premierului cu privire la existenta unui conflict juridic de natura constitutionala. Pe scurt, ar fi vorba de prevederi neclare ale Legii 304/2004, existand 2 articole contradictorii cu privire la conducerea completelor de 5 judecatori, anterior Legii nr. 207/2018 (art. 32 si 33). Ca si in precedent, apreciez, cu tot respectul profesional si personal de care sunt in stare, imaginatia interpretativa a conducerii ICCJ, desi consider ca argumentele nu se sustin juridic”, mai scrie avocatul Bombonicai Prodana.

Toni Neacsu precizeaza si ca va participa la sedinta Curtii Constitutionale din 7 noiembrie, care va discuta sesizarea Guvernului privind un posibil conflict intre Parlament si Inalta Curte de Casatie si Justitie, in cazul constituirii completurilor de judecata.

„Toata atentia mea este indreptata acum spre Curtea Constitutionala, unde probabil voi si asista la sedinta din 7 noiembrie, singura autoritate care poate stabili daca exista si cat de amplu este conflictul juridic dintre legiuitor si ICCJ prin crearea de catre aceasta din urma a propriilor norme de procedura, care exced legii de organizare judecatoreasca. Miza, pe care mi-o asum, nu o reprezinta un dosar sau altul si nici macar compunerea completelor de 5 judecatori ci recunoasterea realitatii juridice ca din 2014 in Romania a existat, impotriva Constitutiei, o instanta extraordinara”, mai spune avocatul.

Avocatul Toni Neascu a depus, la sfarsitul lunii septembrie, o plangere prealabila la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) prin care solicita revocarea a trei hotarari din 2017 ale Colegiului de conducere prin care au fost desemnate cele doua Complete de 5 judecatori din Penal pentru 2018. Unul dintre aceste doua complete – C5 P1- prezidat de vicepresedintele ICCJ Iulian Dragomir, judeca apelul in dosarul angajarilor fictive de la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Teleorman, in care liderul PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat in prima instanta la trei ani si jumatate de inchisoare.

Avocatul spunea atunci ca, in 2017, Colegiul de Conducere al ICCJ ar fi desemnat cele doua C5 pentru 2018 prin incalcarea legii, in sensul ca a decis ca in compunerea acestor complete sa fie membri de drept, in loc ca toti judecatorii sa fie trasi la sorti.

Liderul PSD Liviu Dragnea a solicitat deja anularea Hotararii Colegiului de conducere al ICCJ prin care aplicarea prevederilor noii Legi de organizare judiciara privind completurile de 5 judecatori este amanata pentru 1 ianuarie 2019. Un prim termen a fost in 26 octombrie, iar urmatorul este in 23 noiembrie.

Actiunea presedintelui PSD a fost inregistrata la Curtea de Apel Bucuresti in data de 5 octombrie,. vizand schimbarea componentei completului in care este judecata contestatia sa la condamnarea de trei ani si sase luni de inchisoare cu executare primita in dosarul angajarilor fictive de la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Teleorman. Urmatorul termen in acest proces este 5 noiembrie.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: