Dragnea incearca sa-si pacaleasca pesedistii pentru a-l sustine in razboiul cu Firea. „DNA nu mai e”, anunta seful PSD la Antena 3

politica

Liviu Dragnea a declarat, intr-un interviu difuzat duminica seara de Antena 3, ca este inacceptabil ca doua treimi dintre judecatorii din Romania sa aiba dosar penal. In acest context, liderul PSD a spus ca „DNA nu mai e”.

Liviu Dragnea a afirmat initial ca dosarele penale ale magistratilor sunt anchetate de catre Directia Nationala Anticoruptie, dupa care s-a corectat, afirmand ca „DNA nu mai e”. Asta, in conditiile in care institutia este functionala, iar ministrul Justitiei tocmai a propus un nou procuror sef, in persoana Adinei Florea, precizeaza sursa citata.

„Cum e posibil ca doua treimi dintre judecatori sa aiba dosar penal la DNA? Ma rog, la parchete, ca DNA nu mai e”, a afirmat liderul PSD.

Moderatorul de la Antena 3 nu a insistat asupra acestei declaratii, mentioneaza Digi24.

Liviu Dragnea a mai afirmat ca va merge mai departe pe solutia unei amnistii.

„Ideea amnistiei nu e o gluma. Pentru mine amnistia nu este o iluzie juridica. Se vorbeste despre un pachet de solutii ca sa rezolve problemele. Sa se gaseasca solutiile ca efectele acestor protocoale nenorocite sa fie sterse. Nu trebuie sa se lugneasca mult. Nu e amnistie, in regula, insa oamenii sa nu mai plateasca un cost al unei vanatori de vrajitoare. Sa se judece fara a fi amenintat. Cum sa creada romanul ca un judecator este liber sa judece. Aproximativ doi din trei magistrati au dosare penale. Cred ca la un moment dat ministrul Justitiei trebuie sa analizeze propunerile de acte normative. Nu dau ultimatum nimanui, dar nu putem sa vedem cum ies astfel de protocoale”, a declarat Liviu Dragnea.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: