Dragnea include oficial Romania in randul „oilor negre” din UE. O initiativa a Frantei la nivelul UE a fost blocata de slujbasii sefului PSD

news

Romania, Cehia si Ungaria au blocat impreuna o declaratie a tuturor celor 28 de state membre UE care ar fi urmat sa critice mutarea la Ierusalim a Ambasadei americane din Israel. Informatia a fost facuta publica de postul israelian Canal 10, citat de Digi24.

Cele trei state au lucrat in coordonare cu Israelul, noteaza aceeasi sursa.

Initiativa unei declaratii comune pe tema mutarii ambasadei Statelor Unite din Israel a apartinut Frantei si a fost sustinuta de mai multe state. Documentul continea trei puncte, doua care faceau trei referire la statutul Ierusalimului si al treilea care bloca statele UE sa urmeze exemplul SUA si sa-si mute ambasadele.

Documentul ar fi urmat sa fie publicat in numele sefei diplomatiei europene, Federica Mogherini. Scopul era de a prezenta pozitia europeana comuna impotriva relocarii ambasadei americane de la Tel Aviv la Ierusalim. Doar ca Romania, Ungaria si Cehia nu au vrut sa sustina declaratia comuna, asa ca aceasta a cazut.

Inaugurarea noului sediu al misiunii diplomatice americane din Israel va avea loc luni, 14 mai.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: