Dragnea, indicatii pentru Iordache si parlamentarii PSD privind legile justitiei: „Sa tina cont de pozitiile mele publice”

politica

Pachetul de legi privind justitia a ajuns marti la Parlament iar presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, lider al PSD, ii roaga pe colegi sa tina cont de pozitia sa publica privind numirea procurorilor sefi, conform careia presedintele sa nu fie exclus din aceasta procedura.

Dragnea nu a dorit sa dea detalii in privinta amendamentelor la legile justitiei.

„De abia a fost depus la comisia speciala. Am inteles ca membrii comisiei speciale au redactat impreuna un proiect comun si incep dezbaterile in acea comisie pe acel proiect de lege”, a declarat Liviu Dragnea la Parlament.

Intrebat daca nu a fost informat de presedintele comisiei speciale pe legile justitiei, Florin Iordache, cu privire la draftul pe aceste legi, Dragnea a spus: „Eu i-am spus d-lui Iordache sa tina totusi cont de pozitiile mele publice in legatura cu procedura de numire a procurorilor sefi. I-am rugat sa incerce sa tina cont de pozitia mea publica pentru ca nu au aparut pana acum pentru mine argumente serioase ca sa se schimbe actuala procedura”.

El a mentionat ca nu a discutat inca cu presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, despre acest subiect.

Dragnea a reafirmat ca ar fi bine ca Inspectia Judiciara sa fie o institutie autonoma.

„Nu cred ca este bine sa treaca in subordinea Ministerului Justitiei. Se pare ca nici actuala forma nu este cea mai buna, cred ca trebuie sa se gandeasca un sistem, un mecanism, o structura, o institutionalizare care sa faca din Inspectia Judiciara o institutie autonoma. Cred ca asta isi doreste toata lumea. Cum? Este rolul lor sa gaseasca forma”, a spus presedintele Camerei.

Marti a avut loc o sedinta a coalitiei la Parlament, la care a fost prezent premierul Mihai Tudose, legile justitiei fiind una dintre temele discutate.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: