Dragnea a innebunit dupa ce Toader a anuntat ca nu vrea OUG de amnistie. Tariceanu, convocat la o intalnire intre patru ochi

politica

Calin Popescu Tariceanu a avut, miercuri, o intalnire intre patru ochi cu Liviu Dragnea in biroul acestuia de la Palatul Parlamentului. La final, Tariceanu a refuzat sa spuna despre ce a discutat cu seful PSD.

Tariceanu a mers in biroul lui Dragnea imediat dupa ce a sosit la Palatul Parlamentului. Intalnirea a fost intre patru ochi, mentioneaza televiziunile de stiri.

Intalnirea dintre cei doi are loc dupa ce, marti seara, Tudorel Toader a anuntat ca nu are de gand sa promoveze o ordonanta de amnistie si gratiere. El a pasat tema catre Parlament, spunand apasat ca nu se poate „substitui legiuitorului”, adica Parlamentului.

Intrebat daca „In Romania anului 2017 este nevoie de o amnistie?”, Toader a dat un raspuns care l-a lasat fara aer pe Gadea.

„In istoria dreptului penal au fost relativ multe acte de clementa referitoare la amnistie si gratiere. Suntem in anul centenar, legiuitorul ar putea fi generos din aceasta perspectiva. Exista in Parlament, din anul trecut, un proiect e de lege privind gratierea si amnistia. Este vorba despre o vointa politica si o politica penala pe care legiuitorul o poate promova.

Eu nu ma substitui legiuitorului, vom vedea daca este calea de urmat. La Ministerul Justitiei nu exista nici in discutie, in dezbatere, un proiect de act normativ referitor la amnistie si gratiere”, a declarat Tudorel Toader la Antena 3.

S-a asternut o liniste nefireasca in studio. Mihai Gadea a ramas fara replica vreo cateva secunde.

Duminica seara, tot la Antena 3, Dragnea i-a cerut lui Tudorel Toader sa gaseasca „solutii”, sustinand ca „ideea aministiei nu este o iluzie juridica”.

„Ideea aministiei nu este o iluzie juridica, ca sa discutam foarte deschis si transant. Se vorbeste in spatiul public de foarte mult timp de a se gasi o solutie sau un pachet de solutii sa se repare nenorocirile care au fost generate de implicarea serviciilor in justitie, de implicarea procurorilor in instante si de rezultatele odioase ale acestor protocoale ilegale si neconstitutionale. Pentru mine si pentru noi, ca partid, ideea unei amnistii nu este o iluzie juridica”, a afirmat Dragnea.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: