Dragnea insista sa o ancheteze pe Laura Codruta Kovesi: „De ce se discuta atat daca X sau Y ar trebui sa vina la audieri?”

politica

Presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, se intreaba cu subintelesuri de ce sunt atat de multe dezbateri privind prezenta anumitor persoane in fata comisiei de ancheta a alegerilor din 2009. Aceste dezbateri sunt in prinpal legate de Laura Codruta Kovesi.

„De ce exista atata rezistenta privind infiintarea comisiei parlamentare de ancheta pentru alegerile din 2009? De ce se discuta atat daca X sau Y ar trebui sau nu sa vina la audierile acestei comisii?

Eu zic ca doar cei care se tem de ce s-ar putea afla se opun acestei comisii. Doar cei care au ceva de ascuns nu vor sa vina in fata Parlamentului pentru a spune adevarul. Iar daca e ceva de ascuns, atunci inseamna ca e ceva ilegal – pentru ca cine a actionat legal nici nu se teme, nici nu are nimic de ascuns”, a scris Liviu Dragnea pe Facebook.

Dragnea a declarat joi  ca se are in vedere modificarea Regulamentului Parlamentului, astfel incat persoanele care sunt chemate la audieri sa fie obligate sa vina.

„Am vazut cu totii ce forta au comisiile de ancheta parlamentara in alte state, incepand cu America. Mie mi se pare inadmisibil ca cineva din Romania sa poata refuza sa vina la o ancheta parlamentara, vorbim de Parlament care este institutia suprema a democratiei in statul roman. In sensul asta sa modificam Regulamentul, nu de a adopta masuri punitive impotriva cuiva, dar de a face pe toata lumea sa inteleaga ca la o comisie parlamentara trebuie sa vii si sa raspunzi la intrebari. La comisia de ancheta in legatura cu rectificarea bugetara nu a fost prezent nici domnul Ciolos, nici doamna ministru de Finante. Nu putem sa stam asa indiferenti cand oameni care au ocupat functii importante in statul roman dispretuiesc Parlamentul Romaniei, ceea ce nu e in regula”, a mentionat Dragnea.

Intrebat daca sefa DNA ar trebui chemata la audieri, Dragnea a spus ca Laura Codruta Kovesi nu este obsesia lui.

„In ceea ce priveste magistratii, eu am vazut o declaratie a lui Tudorel Toader care explica ca nu poate fi chemat un procuror, de exemplu, sa fie anchetat intr-o comisie parlamentara despre un dosar anume, dar poate fi chemat un magistrat sa raspunda la niste intrebari despre anumite conjuncturi la care participat sau de care stie, care nu au nicio legatura cu activitatea efectiva profesionala. Cred ca toti cei care au participat la acea intalnire (de la Gabriel Oprea de acasa n.r.) trebuie sa vina sa lamureasca lucrurile si poate e de bine. Poate cei care au participat la aceasta intalnire, si poate din mersul anchetei parlamentare s-ar putea sa fie vorba si de alte intalniri, sa explice ce s-a intamplat la acea intalnire, poate a fost o intalnire complet nevinovata care nu a avut legatura cu alegerile, a fost o simpla coincidenta, si atunci e in regula”, a spus Dragnea.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,


Comentarii: