Dragnea, inspaimantat de referendumul lui Iohannis. Liderul PSD si-a schimbat radical atitudinea fata de presedinte

news

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a renuntat la tonul gresiv fata de presedintele Iohannis. Mai mult, el anunta ca este gata sa particepe la discutii, „sub patronajul presedintelui”,  pe mai multe domenii. „N-ar avea nicio problema daca renunta la referendum”, a insinuat Dragnea.

El si-a exprimat speranta ca presedintele Klaus Iohannis „sa cumpaneasca bine”.

„Si atitudinea de astazi ma face sa sper ca va cumpani si va cantari cu multa intelepciune inainte de a lua o decizie pentru ca, dincolo de acest referendum — posibil sau nu — cred ca foarte important e sa se genereze o discutie serioasa intre liderii politici — poate fi sub patronajul presedintelui — pentru a se realiza o intelegere privind calea de urmat in multe domenii, lucru care trebuia sa fie facut demult. Nu e prea tarziu. E tarziu, dar nu e prea tarziu”, a declarat Dragnea, joi, la Romania TV.

Potrivit acestuia, din punct de vedere legal, presedintele poate renunta la referendum, pentru „ca n-are nicio problema”.

Liviu Dragnea a dorit sa sublinieze ca nu are in general un „discurs de sluga”, ci unul de roman normal si a reafirmat ca partidul pe care il conduce si Guvernul nu au absolut nimic impotriva multinationalelor doar pentru ca doresc sa ajute si firmele cu capital romanesc.

„Eu nu am un discurs nationalist, n-am de sluga, am un discurs de roman normal, care inca spera ca in tara lui poate sa vorbeasca pentru drepturile romanilor — ca sunt angajati, ca sunt oameni de afaceri, functionari, pensionari, tineri, medici, profesori. Cred ca inca mai avem drept sa vorbim despre asta. Ca nu am o atitudine de sluga si pentru asta sunt criticat, asta-i viata! N-o sa-mi schimb discursul. Dar precizez a mia oara — nici eu, nici partidul pe care il conduc, nici Guvernul n-are absolut nimic impotriva multinationalelor doar pentru faptul ca noi spunem de luni de zile — si actionam in sensul asta — ca vrem sa ajutam si firmele romanesti, si capitalul autohton. Asta nu inseamna ca e ceva impotriva celorlalte”, a sustinut presedintele Camerei Deputatilor.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: