Dragnea intervine brutal in procedurile legate de sefia Inspectiei Judiciare. Anunta „discutii” cu Tudorel Toader si premierul Dancila”

politica

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, s-a arata extrem de nemultumit, luni, ca Tudorel Toader nu a pregatit o ordonanta de urgenta privind prelungirea mandatului actualului sef al Inspectiei Judiciare, Lucian Netejoru. El a anuntat ca va avea o discutie cu Toader si cu premierul Dancila.

”As fi fost foarte bucuros daca Tudorel Toader ar fi initiat si ar fi dus pana la aprobare ordonanta de urgenta privind Inspectia Judiciara. Ca multi alti colegi si eu sunt suparat pentru ca se pot pune sub semnul intrebarii anchete aflate in derulare. E destul de ciudat si greu de inteles de ce nu a facut asta. Vreau sa avem o discutie pe tema asta”, a declarat Dragnea la Parlament.

Mandatele lui Lucian Netejoru (inspector-sef) si al lui Gheorghe Stan (inspector-sef adjunct) de la Inspectia Judiciara s-au incheiat in data de 1 septembrie.

Pana la delegarea unor inspectori sefi, intreaga activitate a institutiei bate pasul pe loc. In aceste conditii nu pot fi lucrate noi sesizari cu privire la eventuale abateri disciplinare ale magistratilor si nici nu vor putea fi incheiate cercetarile derulate in acest moment de catre inspectorii judiciari, toate documentele aferente avand nevoie de un aviz al conducerii, au precizat, pentru Mediafax, surse judiciare.

De asemenea, nu vor exista nici sesizari din oficiu cu privire la abaterile pe care magistratii le-ar savarsi, acest aspect fiind in lista atributiilor inspectorului-sef.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: