Dragnea a intrat in panica, le-a convocat de urgenta in biroul sau pe Dancila si Olguta Vasilescu. Furia oamenilor creste de la o zi la alta

politica

Premierul Viorica Dancila are o intalnire, la aceasta ora, cu presedintele PSD, Liviu Dragnea, la biroul acestuia de la Camera Deputatilor.

La discutie participa si ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, informeaza news.ro.

In urma cu o saptamana, presedintele Klaus Iohannis a avut o intalnire, la Palatul Cotroceni, cu Viorica Dancila si Lia Olguta Vasilescu, la finalul careia Administratia prezidentiala a dat publicitatii un comunicat in care se arata ca presedintele Klaus Iohannis a atentionat Guvernul asupra faptului ca, dupa primele trei luni de aplicare, efectele noii legislatii privind salarizarea personalului platit din fonduri publice arata ca legea se afla in contradictie cu principiile egalitatii si predictibilitatii de la care a emanat, in conditiile in care s-a intervenit cu exceptii punctuale pentru diferite categorii de personal, ceea ce anuleaza inclusiv caracterul unitar al intentiei legislative.

Asistente medicale, infirmiere, dar si medici si personal auxiliar au protestat din nou miercuri la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, principala nemultumire fiind legata de micsorarea sporurilor.

„Sporurile sunt principala cauza (n.r. – a protestului), dar si veniturile salariale nemajorate la infirmiere si ingrijitoare. Se discuta despre sporuri diferentiate la diferite categorii de personal si la medici se discuta de un spor de 30%, noi avand anterior spor de 100%, la asistente 40 si ceva la suta. La noi nu iese 55% (sporul) la nimeni. Cred ca s-au dat niste sporuri de acest gen la lucratorii din sectia de tuberculoza multidrog rezistenta. Orice scadere a sporului echivaleaza cu o bataie de joc. Noi care lucram si ne imbolnavim stim despre ce vorbim. O asistenta a facut o simulare si avea o scadere de peste 1.000 de lei. Mi se pare mult”, a declarat miercuri pentru AGERPRES medicul pneumolog Irina Strambu.

Ea a spus ca medicilor le-a crescut salariul, insa sporul, care inainte era de 100%, a scazut.

„A crescut salariul de baza si sporul a scazut drastic. Problema noastra este sporul, pentru ca sporul ne diferentiaza de alte categorii de medici, asistente, infirmiere din alte specialitati care nu sunt expusi la tuberculoza. Noi vrem sa avem venituri diferentiate fata de medicina interna, nefrologie, cardiologie, alte specialitati. Daca vom avea salarii similare sa avem si riscuri similiare”, a mai spus medicul.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: