Dragnea, intrebat in fata daca va merge la puscarie direct din functia de presedinte al Camerei Deputatilor. Reactia sa este graitoare – Video

politica

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost asteptat de un grup de protestatari la intrarea in sediul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, unde este judecat pentru instigare la abuz in serviciu si instigare la fals intelectual.

Jurnalistul Malin Bot l-a intrebat pe Dragnea daca mai are de gand sa ramana in „functia publica”, avand in vedere ca judecatorii au stabilit, definitv, ca este un „infractor”. Dragnea l-a privit urat si a raspuns ca merge la „Europa”. Bot l-a intrebat apoi daca i se pare normal ca un infractor sa fie presedintele Camerei Deputatilor. Dragnea l-a privit din nou taios. Jurnalistul a insistat, si i-a mai pus o intrebare: „Mergeti la puscarie de pe aceasta functie?”. Al treilea om in stat a zambit ironic, privindu-l din nou rece pe Bot, si a raspuns: „N-am de gand”.

Presedintele PSD a fost trimis in judecata de DNA pe 15 iulie 2016, fiind acuzat de savarsirea, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Teleorman, a infractiunilor de instigare la abuz in serviciu si instigare la fals intelectual.

In acelasi dosar a fost trimisa in judecata si fosta sotie a lui Dragnea, Bombonica Prodana, la data comiterii faptei coordonator al Complexului de servicii destinate copilului si familiei si sef serviciu Secretariat din cadrul DGASPC Teleorman, cu privire la savarsirea infractiunii de abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit. De asemenea, au fost trimisi in judecata mai multi angajati de la DGASPC Teleorman.

Conform DNA, Dragnea a intervenit pentru mentinerea in functie si plata drepturilor salariale pentru doua angajate de la DGASPC Teleorman, desi stia ca acestea lucrau de fapt in cadrul organizatiei PSD Teleorman. Este vorba de Adriana Botorogeanu, incadrata din anul 2005 la DGASPC Teleorman in functia de inspector de specialitate in cadrul Serviciului administrativ, si Anisa Niculina Stoica, incadrata, din anul 2006, in functia de referent.

Potrivit procurorilor, cele doua angajate nu s-au prezentat la serviciu si nici nu au prestat vreuna dintre activitatile inscrise in contractul lor munca semnat cu DGASPC Teleorman, desfasurandu-si de fapt activitatea la sediul organizatiei judetene PSD Teleorman.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: