Dragnea, iritat: „Aceasta doamna bate campii”. Langa el, Dancila, care se plangea ca Iohannis jigneste femeile

politica

Presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, sustine ca liderul deputatilor PNL, Raluca Turcan, nu cunoaste Regulamentul forului, in conditiile in care Comitetul liderilor este cel care decide ordinea de zi a plenului si programul de lucru al Camerei.

Intrebat luni cum comenteaza afirmatiile facute de Raluca Turcan, conform carora Liviu Dragnea, expres, direct, a solicitat ca liderii de grup sa nu mai aiba dreptul la cuvant in sedintele de Birou permanent, liderul social-democratilor a raspuns ironic: „O sa folosesc o expresie foarte academica: in primul rand bate campii, in al doilea rand nu cunoaste Regulamentul”.

„Pana acum, la Camera Deputatilor, in Biroul permanent s-a actionat, s-a functionat cutumiar. Regulamentul este foarte limpede. Dimpotriva, la propunerea colegului de la UDMR, daca nu apuca sa o faca dumnealui o faceam eu, astazi s-a dat adevarata valoare a Comitetului liderilor, pentru ca ceea ce nu vrea sa inteleaga doamna (Raluca Turcan – n.r.), nu vrea sa inteleaga sau nu o intereseaza, este ca Regulamentul Camerei Deputatilor, care are valoare de lege, spune foarte clar ca ordinea de zi a plenului Camerei Deputatilor si programul de lucru al Camerei Deputatilor este aprobat de Comitetul liderilor, la propunerea Biroului permanent. Drept pentru care Bp propune, Comitetul liderilor aproba sau respinge sau modifica, completeaza. Ei hotarasc asa cum cred de cuviinta, ca asa spune Regulamentul. Punct! E foarte simplu”, a precizat Liviu Dragnea, la finalul sedintei Comitetului Executiv National al PSD.

Citeste si: Dancila se declara jignita de afirmatiile presedintelui Iohannis, sustine ca nicio femeie nu ar trebui sa se confrunte cu astfel de „acuzatii”

Liderul deputatilor PNL, Raluca Turcan, a declarat luni ca, „in sedinta de conducere a Camerei, Liviu Dragnea, expres, direct, a solicitat ca liderii de grup sa nu mai aiba dreptul la cuvant in sedintele de Birou permanent”.

„Practic, toti cei 20 si ceva de ani de democratie in Parlament au fost aruncati la cos si astazi se instituie o procedura noua pentru liderii partidelor de Opozitie si anume de a nu se mai exprima in sedintele de Bp. Practic, le este frica de forta cuvantului, le este frica de forta argumentelor”, a precizat ea.

La randul sau, presedintele USR, Dan Barna, a acuzat Partidul Social Democrat ca a refuzat si in sedinta Comitetului liderilor de grup sa supuna la vot introducerea pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputatilor a cererilor de revocare din functie a lui Florin Iordache si Eugen Nicolicea, el sustinand ca reprezinta un abuz si „scufunda 28 de ani de parlamentarism”.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: