„Dragnea isi ataca a doua oara guvernul, se ia la tranta cu Tudose”. Stirea diminetii, dupa ce sociologul PSD, Pieleanu, si-a facut public sondajul

politica

Consultantul politic Cozmin Gusa a comentat in direct la Realitatea TV cel mai recent sondaj Avangarde, institutul de casa al PSD-ului, care prezinta o prabusire abrupta a Guvernului Tudose in increderea romanilor. Cozmin Gusa vede in acest sondaj prezentat de sociologul Marius Pieleanu, un atac al sefului PSD la adresa Guvernului Tudose.

Cozmin Gusa considera ca Liviu Dragnea si-a pierdut nu numai echilibrul politic, ci are si probleme de comportament, din moment ce ia decizia de a-si ataca pentru a doua oara propriul Guvern.

„Informatia-cheie este legata de cine a realizat acest sondaj, ale carui cifre nu sunt confirmate de alte institute de sondare. Este vorba de institutul de casa al PSD-ului, care are contract cu partidul social-democrat. Practic, Liviu Dragnea ataca Guvernul intr-un sondaj care pare fals, pentru ca Guvernul nu a facut greseli majore ca sa-i permita sa se scufunde in halul in care il prezinta Pieleanu. Stirea diminetii de sambata este ca Liviu Dragnea se ia la tranta si cu Mihai Tudose”, a declarat Cozmin Gusa la Realitatea TV.

Potrivit consultantului politic, prin acest sondaj, Liviu Dragnea face de fapt un atac direct la propriul Guvern, „nu se stie din ce motive”. Sa ataci cu un sondaj fals propriul Guvern cand sindicatele sunt in strada este o situatie „groaznica”, considera analistul politic.

„Eu cred ca este un presedinte de partid cu probleme de comportament, de la felul in care trateaza aparitiile publice, apropo de cei 2-3 interlopi de la Inalta Curte pana la a-si ataca propriul Guvern printr-un sondaj fals. Putem sa-l incadram pe Liviu Dragnea ca un lider de partid care nu pune responsabilitatea pe primul plan, care a instituit un regim personal de putere. Nu cred ca s-a consultat cu colegii, iar daca s-a consultat e si mai grav, inseamna ca PSD-ul isii ataca propriul Guvern abia instalat si pe care trebuie sa-l sustina”, a explicat Cozmin Gusa.

Poza diminetii este una groaznica, considera Gusa: in timp ce multe lucruri se zguduie pe scena politica romaneasca, cu atacurile la Justitie, hodoronc-tronc seful PSD face un atac la propriul Guvern prin institutul de sondaj al partidului.

Conform unui sondaj recent facut de sociologul Marius Pieleanu, Guvernul Tudose s-ar fi prabusit brusc la capitolul incredere. Seful institutului Avangarde spune ca Guvernul Tudose a ajuns la un procent de incredere de doar 27%, coborand de la 40%, si s-ar afla in continuare in scadere.

Cozmin Gusa considera ca Liviu Dragnea se afla intr-o perioada in care, prin astfel de instrumente, incearca sa obtina obedienta clara de la premier, ca acesta sa nu mai comenteze cand vin tot felul de numiri de la partid prin care Dragnea vrea sa isi aseze clientela politica.

„Nu cred ca va ramane fara raspuns din partea lui Tudose, care are o vechime si o autoritate mult mai mari decat ale lui Grindeanu. Aici este problema pentru Dragnea: Tudose are o fermitate pe care alti premieri nu o aveau, care il pune in postura de a negocia mai puternic. Lui Dragnea nu-i place, el ar vrea sa se spuna „Dragi parteneri americani, francezi, cumparam armament de la voi” si sa se faca imediat”, a mai spus Gusa.

Potrivit acestuia, Dragnea are doua obiective in acest moment: sa fie urmatorul candidat al PSD pentru scaunul de Cotroceni si, in al doilea rand, simte ca nu are autoritate maxima in partid, partidul este impotriva lui. „Este o postura caraghioasa, sa fii sef de partid si sa actionezi distrugator, sa ataci propriul Guvern in momente dificile”, a comentat Cozmin Gusa.

Consultantul politic considera ca nu se poate repeta episodul Grindeanu deoarece Tudose este un premier autoritar si ferm, iar partidul nu mai inghite reeditarea unei crize guvernamentale.

„Dragnea si-a pierdut echilibrul politic, are probleme de comportament, nu imi permit sa-l cataloghez clinic, asta trebuie sa o faca specialistii. A ales un moment foarte prost pentru a ataca Guvernul. Partidul nu mai inghite un nou episod Grindeanu. Avem probleme in economie, e o anumita alarma in aceasta zona, bugetul pe anul viitor trebuie construit si impartit, pe cei din partid ii intereseaza aceste lucruri. A ales un moment prost”, a conchis Cozmin Gusa.

Sondajul realizat telefonic de Avangarde arata ca increderea romanilor in guvernul PSD-ALDE ar fi scazut in ultima luna si se afla undeva la 25-26%. Marius Pieleanu a declarat ca doar 27% dintre romani au o parere favorabila despre Mihai Tudose, mai putin decat luna precedenta. „Premierul este intr-o semnificativa scadere”, a punctat sociologul Marius Pieleanu.

Sondajul a fost realizat telefonic pe circa 700 de respondenti, a precizat Marius Pieleanu.

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Comentarii: