Dragnea isi ia notite. Guvernul Ungariei l-a convocat pe ambasadorul Olandei din cauza unor „afirmatii inacceptabile”

externe

Ministerul de Externe de la Budapesta l-a convocat joi pe ambasadorul Olandei, Rene van Hell, in legatura cu ‘afirmatiile inacceptabile’ ale premierului Mark Rutte referitoare la guvernul ungar, transmite MTI, citata de Agerpres.

Cotidianul olandez De Telegraaf a relatat ca premierul Mark Rutte a declarat ca unii politicieni ‘intorc spatele Europei’. Cu prilejul unei adunari electorale, Rutte a citat Ungaria drept un exemplu de tara ‘unde statul de drept este sfidat, s-ar parea ca fara consecinte’.

Potrivit lui Tamas Menczer, secretar de stat pentru comunicare si reprezentare internationala in MAE ungar, la radacina ‘conflictului dintre guvernele ungar si olandez’ se afla viziunile lor diferite in ce priveste migratia.

Guvernul ungar spune ‘nu’ migratiei, iar ‘aceasta este cauza principala a tuturor criticilor’, a afirmat el.

Tamas Menczer a mai amintit ca precedentul ambasador olandez a comparat guvernul ungar cu teroristii, ‘doar pentru ca noi respingem migratia’.

Aceste critici lipsite de fundament sunt inacceptabile, a afirmat secretarul de stat, mentionand ca cetatenii ungari au votat guvernul Orban cu o majoritate de doua treimi, iar alegerea lor trebuie respectata.

Mai mult despre:


Comentarii: