Dragnea isi mananca mustata in direct la Antena 3: „Referendumul este o manipulare, sa nu mai discutam ca Iohannis si slugile lui stam cu capul plecat in fata strainilor”

politica

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, s-a infiintat la Antena 3 pentru a da replici scrasnite la declaratiile lui Klaus Iohannis privind referendumul pe justitie.

„Am fost de acord si cu temele enuntate si cu aceste intrebarile, nu le analizam constitutional sau nu. Am auzit tot felul de pareri, dar nu e treaba noastra. Numai ca aceste doua intrebari, unii zic ca-s trei, a doua fiind doua de fapt, sa nu ne complicam, ele au aprobare cvasi unanima si nu raspund unei controverse care ar fi in societate. Nu raspunde unei controverse in societate pe aceasta tema si sunt multe voci care spun ca referendumul in sine este inutil pentru scopul prezentat public si spuneau si se pare ca cel care a initiat referendumul a recunoscut asta, ca este un mijloc prin care poate sa includa partidele in jurul lui. Nu cred ca il intereseaza pe Iohannis acele doua intrebari, el are o miza, indiferent de legislatie si Constitutie, sa se implice partidele”, a declarat Liviu Dragnea, la Antena 3.

Liderul PSD l-a criticat pe Iohannis si ca a initiat demersul dupa doi ani de la anunt.

„Intr-adevar s-a miscat repede. I-au trebuit doi ani ca sa faca aceste intrebari. Am o singura temere si le spun si colegilor mei si celor care vor merge la vot ca trebuie sa fim in primul rand interesati de alegerile europarlamentare. Am vorbit cu colegi din tara si spuneau ca va o casuta cu ambele intrebari, ca va fi un buletin de vot pentru ambele intrebari. Oameni au inceput sa spuna ca nu as prea vrea sa ma incurc cu celelalte buletine de vot. ‘Eu merg sa votez la europarlamentare’. Eu sper ca AEP sa se organizeze foarte bine pentru ca toti romanii sa poata vota in buna regula”, a mai spus Dragnea, la Antena 3.

Liviu Dragnea a mai declarat ca initierea referendumului este o actiune de manipulare, iar presedintele Klaus Iohannis a ignorat alte teme importante precum omor, viol, pedofilie, terorism sau gratierea abuzurilor din justitie.

„Este o manipulare. Eu nu spun cu patima. Aceste doua intrebari, ideea referendumului care cuprinde aceste doua intrebari sau trei cate sunt, nu are legatura cu o dezbatere serioasa in societate despre ce ai putea sa interzici prin amnistie si gratiere, cum ati spus omoruri, pedofilie, care exista din pacate in Romania. Ei nu au avut in 2016 nu o sa aiba nici acum vreun proiect pentru tara. Ei spun doar atat – ca nu conteaza lucrurile alea, dar toate frustrarile si supararile pe care le aveti sunt pentru aceasta cauza. Hai sa nu mai discutam ca el si slugile lui stam cu capul plecat in fata strainilor, sa discutam despre ceva care trebuie sa fie pentru voi cea mai importanta problema si anume justitia, penali, tot bagajul de cuvinte folosit in acest proiect de manipulare care a inceput acum ceva ani. Asta e intrebarea fundamentala. Numai astea sunt grave?”, a declarat Liviu Dragnea, la Antena 3.

Liderul PSD spune ca sunt alte teme importante care ar fi trebuit incluse.

„De ce nu a facut o lista – omor, viol, pedofilie, terorism? De ce nu a pus si alte intrebari? De ce nu a pus intrebarea despre ‘se pot gratia abuzurile din justitie?’. Ceva legat de oamenii sau cu gandul la oamenii care au fost distrusi. Asa cred ca este raspunsul corect, dar revin si spun ca asta e cea mai importanta intrebare. Ati ridicat cortina si au ramas goi-goluti cu tot adevarul pe care vor sa il acopere”, a mai spus Dragnea.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: