Dragnea isi toaca averea furata pe avocati straini, ca sa il scape de OLAF. Cine sunt cei doi avocati foarte scumpi de la Bruxelles cu care a dat in judecata Comisia Europeana

politica

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a dat in judecata Comisia Europeana la Tribunalul UE de la Luxemburg. Liderul social-democrat ar vrea sa anuleze raportul OLAF prin care au fost constatate fraudele cu fonduri europene din dosarul Tel Drum, relateaza ziare.com.

Este vorba despre documentul care a dus la inculparea lui Dragnea de catre procurorii DNA. Dosarul Dragnea v Commission Case T 738/18 a fost inregistrat pe data de 11 decembrie 2018, conform site-ului Tribunalului UE. Ziare.com scrie ca Liviu Dragnea nu mai putea sa atace raportul OLAF deoarece iesise de mult din termen.

Astfel, liderul PSD a ales o cale indirecta si ataca raspunsul negativ primit de la Comisia Europeana la o plangere pe care a facut-o in privinta raportului OLAF, noteaza sursa citata. Liviu Dragnea acuza faptul ca OLAF nu i-ar fi respectat dreptul de a fi audiat, prezumtia de nevinovatie cu ocazia realizarii raportului, care ar fi fost intocmit cu incalcarea regulilor de buna administrare a justitiei. Potrivit publicatiei citate, Dragnea este asistat in acest demers de avocatii Bernard O’Connor si Sebastien Gubel. Acestia sunt asociati in cadrul casei de avocatura NCTM, cu sediul central la Bruxelles.

Juristii consultati de Ziare.com sustin ca actiunea lui Liviu Dragnea impotriva Comisiei Europeen reflecta o mare disperare: „Dragnea crede ca la Tribunalul UE este ca la CCR”.

Dosarul Tel Drum de la DNA se bazeaza pe o investigatie OLAF. Oficiul european anti-frauda a constatat o frauda cu fonduri europene in domeniul constructiei de drumuri si a recomandat recuperarea integrala a 21 de milioane de euro. Una dintre fraude se refera la firma Tel Drum. Romania a facut obiectul a 11 investigatii din partea OLAF, cele mai multe din intreaga Uniune Europeana (UE), iar cazul emblematic pentru fraudarea banilor europeni, in opinia OLAF, este dosarul TelDrum, in care liderul Partidului Social Democrat (PSD), Liviu Dragnea, a fost pus sub urmarire penala de catre procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), la finalul anului 2017.

In dosar mai sunt urmarite penal alte opt persoane pentru fapte similare. DNA preciza ca acest dosar s-a constituit pe baza unei sesizari a Oficiului European Antifrauda (OLAF) transmise la 30 septembrie 2016, privind suspiciunea savarsirii mai multor infractiuni, intre care obtinerea nelegala, pe baza de documente false, a unor finantari din fonduri europene pentru lucrari de reabilitare de drumuri judetene. Tel Drum chiar ar fi modificat lungimea unui drum judetean, intr-un proiect cu fonduri europene, bornele kilometrice fiind montate din 800 in 800 de metri.

In dosarul „Tel Drum”, Liviu Dragnea este urmarit penal pentru constituirea unui grup infractional, abuz in serviciu si infractiuni privind deturnarea de fonduri europene, in legatura cu favorizarea companiei in privinta acordarii de contracte. Faptele ar fi fost comise in perioada in care Dragnea era presedinte al Consiliului Judetean Teleorman.

Date despre Bernard O’Connor, conform Legal 500

Mai mult despre: ,

Comentarii: