Dragnea isi trage si mai aproape garda de pretorieni. Patru organizatii PSD anunta ca il sustin pe Dragnea „fara rezerve”

politica

Presedintele PSD Bacau, Dragos Benea, a declarat marti ca liderii a patru filiale judetene din Moldova s-au intalnit luni si au decis ca il sustin in continuare pe Liviu Dragnea la sefia partidului.

Liderul organizatiei judetene PSD Bacau, senatorul Dragos Benea, a declarat marti, pentru Mediafax, ca a participat, luni, la o intalnire cu presedintiii organizatiilor judetene PSD din Iasi (Maricel Popa), Neamt (Ionel Arsene) si Botosani (Doina Fedorovici).

„Au mai fost presedintii de la Iasi, Neamt si Botosani”, a afirmat liderul PSD Bacau.

Intrebat daca cei patru lideri judeteni il sustin in continuare la sefia PSD pe Liviu Dragnea, Benea a raspuns afirmativ: „Da”.

„Eu imi exprimasem pozitia inainte, nu aveam nevoie de intalnirea asta”, a adaugat Dragos Benea.

Acesta a mentionat ca nu a vazut o scrisoare semnata de lideri judeteni PSD in care sa se ceara demisia lui Liviu Dragnea de la sefia partidului. „Nu stiu, nu am vazut-o, nu am ce parere sa exprim, pentru mine e o scrisoare pierduta”, a precizat acesta.

Presedintele PSD Botosani, Doina Fedorovici, a scris pe Facebook ca a participat, luni, la o intalnire cu o parte din liderii PSD din Moldova.

„Am decis sa sustinem in continuare Guvernul PSD-ALDE, conducerea PSD si pe presedintele Liviu Dragnea. Parerile noastre coincid in toate chestiunile abordate in cadrul intalnirii si avem o pozitie unitara atat in ceea ce priveste viitorul partidului nostru dar si cel al guvernarii”, a anuntat Fedorovici.

Liderul PSD Neamt, Ionel Arsene, a scris si el pe Facebook ca il sustine „fara rezerve” pe Liviu Dragnea in fruntea partidului.

„In urma discutiilor pe care le-am avut astazi cu o parte dintre liderii Partidului Social Democrat din zona Moldova am decis sa sustinem in continuare, fara rezerve, Guvernul PSD-ALDE, conducerea PSD si pe presedintele Liviu Dragnea. Sustin in continuare ca eventualele nemultumiri ale unor colegi trebuie discutate si lamurite in interiorul partidului deoarece timpul si experienta ne-au demonstrat ca acolo am luat cele mai bune decizii. Am demonstrat de la castigarea alegerilor din 2016 ca in aceasta formula asiguram Romaniei cea mai buna guvernare, iar lucrurile bune pentru romani trebuie sa continue!”, a mentionat Arsene.

Presedintele PSD Iasi, Maricel Popa, a anuntat, luni, ca organizatia judeteana a stabilit, in unanimitate, sustinerea actualei conduceri centrale a partidului si continuarea guvernarii, acesta explicand ca „primarii din judet vor liniste”.

Presedintele PSD Sector 1, Dan Tudorache, a declarat luni ca a vazut o scrisoare semnata de peste 20 de presedinti de organizatii judetene ale partidului in care se solicita retragerea lui Liviu Dragnea din functia de presedinte al formatiunii.

„Am vazut-o. Exista. Nu este o facatura”, a declarat, luni, presedintele PSD Sector 1, primarul Dan Tudorache, intrebat daca a vazut scrisoarea din PSD despre care se vorbeste in spatiul public si care este atribuita unui grup de lideri judeteni care vor retragerea lui Liviu Dragnea din fruntea partidului.

Liderul PSD Sector 1 a adaugat ca scrisoarea contine numai semnaturi ale presedintilor de organizatii judetene PSD.

„Numai presedinti de organizatii (au semnat – n.r.). Sunt multe semnaturi. La un moment dat, banuiesc, cand va avea cel putin jumatate din numarul CEX-ului, va fi facuta publica”, a precizat Dan Tudorache.

Intrebat daca scrisoarea are peste 20 de semnaturi, el a raspuns afirmativ: „Da”.

Tudorache a adaugat ca in scrisoare nu se solicita convocarea unui CExN al partidului, documentul fiind, potrivit acestuia, „un punct de vedere”. Intrebat daca in textul scrisorii se solicita retragerea lui Liviu Dragnea din functia de presedinte PSD, Dan Tudorache a raspuns, din nou, afirmativ: „Da”.

„Nu stiu daca se intrunesc numarul necesar de persoane care solicita acest lucru si automat si votul in consecinta”, a mentionat liderul PSD Sector 1 pentru MEDIAFAX.

Tudorache a mai declarat ca este nevoie de „o discutie deschisa” in partid.

„Nu pot sa imi exprim o parere. Eu cred ca ar trebui o discutie deschisa in CEX si sa se spuna toate nemultumirile, daca sunt, daca nu sunt, si sa fie ceva constructiv. Eu nu sunt adeptul scandalului din afara usilor inchise. Daca e sa fie scandal, sa fim in interior. Cand iesim afara, sa iesim cu un punct de vedere, cu o idee, ca intr-o familie sunt discutii, nu poti sa spui ca totul e ca in rai. Sunt discutii, dar automat trebuie sa iti porti toate discutiistransezi toate problemele in interior, cand iesi afara sa iesi cu o idee si pe aia sa o respecti conform hotararii majoritatii”, a declarat presedintele PSD Sector 1.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni, intrebat daca este dispus sa faca un pas in spate din fruntea partidului, ca functia de presedinte al formatiunii „nu se ia cu japca, se ia prin vot, printr-un vot masiv, si nu poti sa o tranzactionezi ca la piata”, anuntand un nou CEx cat de curand.

Chestionat daca exista scrisoarea despre care se vorbeste, Dragnea a ridicat din umeri.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: