Dragnea JIGNESTE romanii pentru ca nu reactioneaza: „O sa fim un popor de mormoloci”

news

Ministrul demisionar al Dezvoltarii Regionale, Liviu Dragnea, a declarat sambata, la Targu-Jiu, ca demisia sa din functia detinuta reprezinta un gest de demnitate, subliniind ca isi sustine in continuare cu tarie nevinovatia.

Intrebat cum comenteaza declaratiile presedintelui Klaus Iohannis potrivit carora demisia sa este un raspuns adecvat condamnarii primite, Liviu Dragnea a afirmat ca sentinta este una profund nedreapta, dar pe care o respecta. Totodata, el a precizat ca prin pronuntarea sentintei s-a creat un precedent periculos pentru oricine vrea sa faca in Romania campanie electorala.

„Demisia mea este un gest de demnitate, in continuare imi sustin cu tarie nevinovatia, consider aceasta sentinta profund nedreapta pentru mine, dar e o decizie a instantei pe care o respect, am spus-o mereu si o spun si acum, s-a creat un precedent periculos pentru oricine vrea sa faca in Romania campanie electorala care inseamna de fapt printre altele sa indemne oamenii sa vina la vot. (…) Eu nu stiu ce a facut un cetatean in Gorj sau in Suraia, dar ce legatura aveau cu mine? Eu, in acea zi, dar exact in acea zi, toate institutiile au fost la dispozitia mea si eu am fost un dictator cu un milion de butoane? Despre asta e discutia despre si faptul ca prezenta la vot poate fi considerata un folos necuvenit, nepatrimonial, asta a dat de gandit tuturor oamenilor politici din Romania, daca se mai poate face politica si campanie”, a spus Liviu Dragnea, citat de Agerpres.

El a precizat ca este necesara o modificare a actualei legislatii privind desfasurarea campaniilor electorale, avand in vedere ca deja se discuta in Romania despre strategia politica care poate fi considerata infractiune.

„Nu stiu ce au facut ceilalti inculpati din dosar, dar sunt oameni care au spus timp de doi ani, mii de martori, care au spus ca nu au avut nicio legatura cu mine. Deja se discuta in Romania despre strategia politica care poate fi considerata infractiune. Subiectul este daca se mai poate face campanie electorala in Romania vreodata cu actuala legislatie? Asta e de discutat, cu curaj, fiindca daca nu mai ai nici curaj, pana la urma o sa fim un popor de mormoloci”, a mai spus ministrul demisionar al Dezvoltarii Regionale.

Referitor la calitatea sa de membru PSD, Liviu Dragnea a afirmat ca va ramane membru al formatiunii politice, punctand ca „inca nu este infractiune sa fii in PSD”.

Liviu Dragnea a anuntat vineri ca a demisionat din functia de ministru al Administratiei Publice si Dezvoltarii Regionale si a adaugat ca luni isi va depune demisia si din functia de presedinte executiv al PSD.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: