Dragnea, la Bruxelles: „Romania trebuie sa participe la efortul de relocare a REFUGIATILOR”

politica

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, considera ca participarea Romaniei la efortul de relocare a migrantilor, inclusiv prin intermediul furnizarii de resurse umane si expertiza catre organisme europene, precum FRONTEX, ar trebui sa fie mentinuta.

Cu prilejul participarii la reuniunea Partidului Socialist European de la Bruxelles, Liviu Dragnea a sustinut, de asemenea, ca Sistemul European de Granita si Paza de Coasta trebuie sa fie creat cat mai rapid si ca orice solutie in privinta abordarii imigratiei ar trebui sa ramana voluntara, tinand seama de eforturile in curs si de angajamentele actuale ale statelor membre.

„Am fost bucuros sa vad ca prima transa de imigranti gazduiti de Romania, ca parte a procesului de relocare din Grecia, a fost administrata in conditii optime de autoritati, fiind respectate intocmai toate prevederile fundamentale privind drepturile omului”, a afirmat Dragnea, citat de un comunicat al PSD transmis, joi, AGERPRES.

In cadrul reuniunii Partidului Socialist European, presedintele PSD a sustinut propunerile socialistilor europeni privind relansarea cresterii economice in statele membre ale UE, in mod special prin investitii publice.

Reuniunea Partidului Socialist European este organizata in contextul pregatirii importantului Consiliu European care are loc joi si vineri. La intalnire au fost prezenti liderii socialisti europeni, intre care presedintele Frantei, Francois Hollande, premierul italian Mateo Renzi, presedintele Parlamentului European, Martin Schulz, prim-vicepresedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, inaltul reprezentant al Comisiei Europene, Federica Mogherini, presedintele Grupului Socialistilor si Democratilor din Parlamentul European, Gianni Pittela, presedintele Partidului Socialist European, Sergei Stanisev, comisarii europeni Corina Cretu, Pierre Moscovici si Maros Sefcovic.

Reuniunea a avut ca scop adoptarea unei pozitii comune a socialistilor din Uniunea Europeana privind temele spinoase aflate pe ordinea de zi a Consiliului European. Sefii de state si de guverne din Uniunea Europeana, reuniti la Bruxelles, vor adopta noi masuri in fata crizei migratiei si refugiatilor, in centrul dezbaterii aflandu-se un acord cu Turcia pe aceasta tema. De asemenea, liderii UE vor evalua punerea in aplicare a recomandarilor specifice fiecarei tari si vor discuta despre prioritatile pentru semestrul european 2016, se mentioneaza in comunicatul PSD.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,


Comentarii: