Dragnea le da indicatii pretioase celor din Comisia de ancheta. Cum sa actioneze fata de procurorul general

politica

Liviu Dragnea a facut declaratii despre ancheta desfasurata in ceea ce priveste alegerile prezidentiale din 2009. Presedintele Camerei Deputatilor a facut un anunt important dupa intalnirea de luni a Comisiei de ancheta.

Intrebat cum comenteaza anuntul comisiei de luni, conform caruia va exista o intalnire cu procurorul general al Romaniei, cu ministrul Justitiei si cu cei de la CSM, Dragnea a afirmat ca orice intalnire trebuie sa aiba loc in Palatul Parlamentului.

„Eu cred ca au suficiente date. Am auzit despre aceasta intentie, eu sper, ca parlamentar, ca acea intalnire, daca va avea loc, nu va avea loc decat in Palatul Parlamentului. Eu nu cred ca cineva poate sa medieze intre Parlament si seful unei alte institutii in afara de Curtea Constitutionala, si aia se face institutional si procedural. Eu, daca as fi membru in comisia respectiva, as dori sa fac acea intalnire la Parlament, acolo unde se desfasoara lucrarile comisiei. Parlamentul este cea mai legitima institutie din tara. Daca as fi membru al comisiei. (…) Daca vorbiti de intalniri secrete, inseamna ca ne aflam intr-o situatie foarte grava”, a spus presedintele Camerei Deputatilor, scrie Agerpres.ro

MJ a informat luni ca ministrul Justitiei, Tudorel Toader, si procurorul general Augustin Lazar au stabilit ca, in perioada urmatoare, sa aiba loc o intalnire cu parlamentarii din Comisia speciala de ancheta a prezidentialelor din 2009. Intalnirea a fost programata dupa ce Parchetul General a refuzat sa trimita Comisiei parlamentare o copie a dosarului privind organizarea alegerilor din 2009, pe motiv ca „activitatea unei comisii de ancheta nu are nicio legatura cu o ancheta judiciara, obiectul acestora fiind diferit”, astfel incat cele doua anchete nu pot interfera, dupa cum se preciza intr-un comunicat de presa.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , , , ,

Comentarii: