Dragnea, lucraturi pentru a scapa de adversarii interni. Petitie in PSD pentru demiterea lui Firea

politica

Mai multi membri ai PSD Bucuresti au lansat o petitie prin care strang semnaturi pentru demiterea Gabrielei Firea din fruntea PSD Bucuresti. Deja, Firea este in prag de a pierde majoritatea din Consiliul General, dupa ce patru dintre consilierii ei fideli au fost exclusi din partid de PSD Sector 5.

Informatia a fost facuta publica de consilierul general Ciprian Ciucu.

„Asa ceva… Membri PSD Bucuresti au lansat o petitie pentru demiterea lui Firea (presupun) de la conducerea filialei PSD Bucuresti. A ajuns la mine, din 3 surse diferite, un mesaj semnat de Orlando Culea, fostul Presedinte de Sedinta al CGMB, care indeamna membri PSD sa semneze petitia”, a scris Ciucu pe Facebook.

Consilierul general PSD Marian Orlando Culea a declarat luni, ca a pregatit o scrisoare deschisa in care o parte din consilierii social-democrati din Primaria Capitalei arata ca „nu mai sunt dispusi sa voteze proiectele fara sa fie consultati” de primarul Gabriela Firea.

„La Consiliul General se intampla exclusiv ce vrea Primarul General. Niciunul dintre consilieri nu este consultat in legatura cu niciun fel de proiect, iar comunicarea intre Primarul General si consilierii generali PSD nu exista. Nu are cum sa mai continue o astfel de relatie tensionata. Mai multi consilieri sunt nemultumiti, deocamdata nu au curaj sa arate, insa vor iesi si vor arata. Eu am fost cel care am considerat ca nu mai este cazul sa votam toate proiectele doar asa cum le vrea primarul general si fara sa fim consultati”, a declarat, luni, pentru Mediafax, Marian Orlando Culea, liderul grupului consilierilor generali PSD.

Acesta a spus ca va fi publicata o scrisoare deschisa in acest sens.

„Consilierii, cei care am luat atitudine si care suntem cu partidul, am pregatit o scrisoarea deschisa, care va urma sa apara vizavi de situatia care exista la nivelul PSD Bucuresti. Consilierii arata ca nu mai sunt dispusi sa voteze proiectele fara sa fie consultati, adica vor sa voteze dupa propria constiinta si ceea ce este bun pentru cetatenii Bucurestiului si in acord cu politica noastra”, a precizat Culea.

Intrebat cati consilieri generali PSD s-au raliat demersului, social-democratul a raspuns: „Pana la momentul acesta suntem doi consilieri care am fost de la inceput, mai sunt in discutii si alti consilieri. Nu as putea sa va dau un numar sa nu se interpreteze, si asa situatia e tensionata si oamenii sunt destul de retinuti”.

Culea a indicat ca s-a deschis in instanta si o actiune de contestare a conducerii PSD Bucuresti.

„De cand am luat atitudine, foarte multi lideri de partid au demarat o campanie de strangere de semnaturi, printre acestia este si dl Ghiulbelghian Florin, care inteleg ca a demarat o actiune in instanta si membrii de partid au vrut sa sustina si ei acea actiune in instanta. A contestat, cumva, conducerea de la nivelul PSD Bucuresti, asta am inteles ca ar fi. M-au sunat presedinti de organizatii locale, membri simpli, care inteleg ca vor o schimbare a conducerii PSD Bucuresti”, a spus acesta.

Comentarii: