Dragnea mai are sapte zile de libertate. Judecatorii ICCJ au decis cand pronunta sentinta

news

Completul ICCJ de cinci judecatori  a anuntat ca va pronunta sentinta in dosarul lui Liviu Dragnea pe 27 mai.

Magistratii instantei supreme au anuntat, luni, ca resping toate solicitarile formulate de avocatii inculpatilor din procesul lui Liviu Dragnea, inclusiv cea de amanare, si ca judeca luni ultimul termen. Verdictul urmeaza sa fie anuntat insa in perioada urmatoare.

Presedintele completului de judecata de la Instanta suprema a anuntat, luni, ca magistratii vor amana pronuntarea unei sentinte in cazul lui Liviu Dragnea. Un avocat s-a declarat nemultumit de ora tarzie, iar presedintele completului de judecata a spus ca ”oricum vom amana pronuntarea”.

Avocatul inculpatei Florea Alesu s-a plans in instanta ca procesul ar putea dura pana la ore tarzii: „Nu am agreat niciodata judecati facute la ore atat de tarzii, fiecare avem un bioritm. Dar va rog sa ma scuzati daca sunt neconcordante”.

In timpul procesului, procurorul DNA a cerut o pedeapsa mai mare pentru Liviu Dragnea si pentru ceilalti inculpati.

„Liviu Dragnea a contestat posibilitatea de a se implica in schimbarea organigramei DGASPC. Cu cativa ani inainte, in 2009, a chemat o angajata care avea proces cu Directia si a amenintat-o ca daca nu isi retrage procesul, ii desfiinteaza postul din organigrama. Este relevant pentru modul in care relationa cu angajatii directiei, cu incalcarea flagranta a limitelor morale si legale”, a spus procurorul.

„Referitor la temeinicia pedepselor aplicate de prima instanta: sa aveti in vedere circumstantele reale de comitere a faptelor, atitudinea nesincera adoptata, minimalizarea de catre Liviu Dragnea a competentelor pe care le avea, prin lege, in calitate de presedinte CJ Teleorman, de aceea Alesu il numea ‘Sefu’. Este autorul moral al infractiunii de abuz in serviciu savarsite de inculpata Alesu”, a mai spus procurorul.

„Va solicit sa reanalizati apelurile si sa-l condamnati pe Liviu Dragnea si pentru infractiunea de fals intelectual”, a subliniat reprezentantul DNA.

Anterior, completul de 5 judecatori a respins cererile de amanare si exceptiile invocate de avocati.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: