Dragnea maraie. Amenintari la adresa lui Iohannis, ce va face daca Olguta este respinsa din nou

politica

Liviu Dragnea a declarat, miercuri, intrebat despre un posibil al doilea refuz al lui Klaus Iohannis de numire a Olgutei Vasilescu la Dezvoltare si a lui Mircea Draghici la Transporturi, ca in cazul in care acesta „va calca cu picioarele pe Constitutie, o sa ne intalnim si o sa vedem ce o sa facem”.

Intrebat daca are rezerve ca va accepta noile propuneri ale PSD pentru cele doua ministere, Liviu Dragnea a raspuns: „Ne-am obisnuit cu domnul Iohannis sa fie in stare sa faca orice, dincolo de Constitutie si lege, dar ar fi o incalcare flagranta a legii si a deciziei CCR. In cazul in care va calca cu picioarele pe Constitutie, o sa ne intalnim si o sa vedem ce o sa facem. Sa ajungem in situatia respectiv, nedorita de noi, si vedem”.

Premierul Viorica Dancila a anuntat, la finalul sedintei CEx al PSD de miercuri, ca o va propune pe Lia Olguta Vasilescu la Ministerul Dezvoltarii si pe Mircea Draghici la Ministerul Transporturilor.

Aceasta a adaugat ca a trimis deja la Cotroceni deciziile de revocare ale ministrului Transporturilor Lucian Sova si a ministrului Dezvoltarii Paul Stanescu

„Am trimis deja deciziile de revocare pentru cei doi ministri. Bineinteles ca acum trimit numirea. Nu mai trimit o data ceea ce am trimis. Eu sper ca ceea ce a decis premierul Romaniei sa fie luat in calcul. In cazul in care refuza o sa actionam constitutional. Eu sper ca domnul presedinte sa faca aceste numiri. Sa nu uitam ca am intrat in linie dreapta pentru preluarea Presedintiei Consiliului UE. Astazi am avut o prima intalnire cu Consiliului Presedintilor. Eu cred ca in acest moment nu ne putem juca cu deciziile pe care le luam. Eu sper sa luam in calcu toti aceste lucruri si presedintele sa faca aceste nominalizari, avand in vedere faptul ca toti de la Guvern de la cu Colegiul Comisarilor”, a conchis Dancila.

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, marti, ca nu va semna decretele de numire in functia de ministru al Transporturilor pentru Lia Olguta Vasilescu si pentru Ilan Laufer, care a fost propus de PSD pentru portofoliul Dezvoltarii Regionale.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: