Dragnea, mesaj de forta in timp ce se indrepta, cu intarziere, catre sedinta CEX. Santaj la adresa pucistilor

politica

Liviu Dragnea a aparut la sedinta CEX cu o intarziere de o jumatate de ora. El a iesit din birou avand-o alaturi pe Viorica Dancila, premierul Romaniei.

Dragnea a dorit sa transmita astfel mesajul ca este sutinut de Dancila in continuare. Dragnea a avut un singur comentariu de facut. Intrebat daca vor urma excluderi, seful PSD a raspuns: „Categoric, nu”.

Numeroase surse din PSD au anuntat, joi, ca Dragnea i-a solicitat lui Dancila sa-i promita ca va demisiona si ea daca el va fi fortat sa paraseasca functia de presedinte al PSD. Aparand alaturi de Dancila, Dragnea le transmite rebelilor ca premierul este alaturi de el si ca partidul va pierde guvernarea daca el va fi nevoit sa demisioneze.

De asemenea, alaturi de Dragnea, la intrarea in sedinta CEX, s-au aflat si numerosi lideri locali ai PSD.

Liderul pucistilor, Paul Stanescu, a anuntat, joi, ca i-a propus lui Dancila sa devina presedinte interimar al PSD, dupa ce Dragnea va demisiona.

„Cel putin eu am avut o discutie cu doamna prim-ministru si in numele grupului am rugat-o sa ramana in continuare, fiind presedinte executiv, sa ramana o perioada presedinte interimar al partidului si obiectivul nostru principal, pentru ca de aici am plecat, guvernarea este. Asta inseamna sa mentinem coalitia cu ALDE, asta inseamna sa ne aducem inapoi toti parlamentarii care au plecat, pentru ca e riscul asa de mare in ultima perioada, ca anumiti parlamentari, daca ramanem in situatia de astazi, sa plece la alte partide, sa ramana independenti si eu cred ca in momentul in care se va produce acest lucru, ceea ce de fapt cerem in acea scrisoare, sa avem majoritate, sa avem coalitie cu ALDE, sa avem guvernare. Dupa aceea, pe parcurs, vom discuta eventuale remanieri guvernamentale, dar asta va decide primul-ministru ce remanieri guvernamentale se vor face. Noi consideram ca trebuie anumite remanieri, dar va decide doamna prim-ministru Dancila ce se va intampla in continuare”, a afirmat Paul Stanescu.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: