Dragnea, miscare scandaloasa in razboiul cu Grindeanu. Foloseste fondurile publice controlate de Shhaideh in lupta din cadrul PSD

politica

Ministrul Dezvoltarii, Sevil Shhaideh, a anuntat, vineri, ca a terminat analiza proiectelor trimise de alesii locali pentru a primi finantare prin Programul National de Dezvoltare Locala (PNDL). „Ordinele de finantare pentru fiecare judet sunt in curs de semnare”, anunta Shhaideh, sugerandu-le astfel posibililor beneficiari, primari si peresedinti de consilii judetene, sa aiba grija cum se comporta daca vor sa primeasca banii. 

PNDL a fost blocat timp de 45 de zile, astfel incat este foarte dubios ca se da drumul banilor tocmai in plin razboi intre Grindeanu si Dragnea. De altfel, premierul a acuzat-o pe Shhaideh ca a intarziat o luna acest anunt, sugerand ca tabara Dragnea va folosi banii din PNDL 2 tocmai pentru a-i „cumpara” pe liderii locali PSD care stau in dubiu daca sa mearga pe mana lui Dragnea sau pe cea a lui Grindeanu, precizeaza hotnews.ro.

Astfel, primesc finantare 9.500 de obiective de investitii, dintre care 2.500 de crese si gradinite, 2.000 de scoli si 5.000 de alte obiective, fiind alocate fonduri in valoare de 30 de miliarde de lei credite de angajament. Pe site-ul ministerului nu se regaseste lista insa proiectelor care au primit finantare.

„Astazi, 16 iunie a.c., incepe oficial Programul National de Dezvoltare Locala (PNDL) etapa a doua, fiind incheiata analiza de specialitate cu privire la alocarile de fonduri din cadrul programului, iar ordinele de finantare pentru fiecare judet sunt in curs de semnare. Programul este structurat pe trei componente: modernizarea satului romanesc, regenerarea urbana a municipiilor si oraselor, respectiv infrastructura la nivel judetean. Prioritizarea proiectelor incluse la finantare prin PNDL s-a facut in urma analizei interne de specialitate a peste 13.000 de solicitari prin corelarea tuturor surselor de finantare (fonduri europene, programe guvernamentale) si aplicarea criteriilor stabilite prin HG nr. 624/2015, astfel incat resursele financiare alocate sa fie repartizate echilibrat pe judete”, se arata in comunicatul institutiei.

„In acest moment este important ca aceasta criza politica sa se incheie cat mai repede pentru ca noul Guvern sa-si intre in atributii si proiectele majore, inclusiv PNDL 2, sa fie rapid aplicate. Semnarea ordinelor de finantare reprezinta un prim pas in vederea implementarii proiectelor. Orice zi care trece fara un guvern legitim pune in pericol demararea lucrarilor ce rezolva probleme vitale pentru mii de localitati. Primarii asteapta sa incheie contracte pentru ca problemele comunitatilor nu mai pot fi amanate”, a declarat Sevil Shhaideh, ministru demisionar al MDRAPFE.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Comentarii: