Dragnea monitorizeaza presa pe banii nostri. Suma consistenta alocata de Camera Deputatilor

politica

Potrivit a doua anunturi publicate in Sistemul Electronic de Achizitii Publice, Camera Deputatilor a deschis doua proceduri de achizitie publica pentru cumpararea, din bani publici, a doua pachete de servicii care sa-i permita sa stea cu ochii pe jurnalisti: un abonament la fluxul de stiri online si un serviciu de monitorizare a publicatiilor print si online, precum si ale posturilor de radio si televiziune.

Inainte de vacanta parlamentara de iarna, Camera Deputatilor s-a asigurat ca are toate mecanismele necesare pentru a putea contracara orice fel de informatie venita din partea presei si care i-ar putea afecta „imaginea”. Astfel, in timp ce Comisia Iordache maltrata Legile Justitiei, iar puterea aproba amendamentele pe banda rulanta, in Sistemul Electronic de Achizitii Publice au fost deschise doua proceduri de achizitie publica.

Prima dateaza din 20 decembrie 2017 si anunta achizitionarea unor servicii de agentii de presa. Mai exact, Camera Deputatilor doreste achizitionarea, pe bani publici, a unui pachet de servicii pentru monitorizarea publicatiilor print si online, precum si a posturilor de radio si televiziuni. Valoarea maximala a contractului se ridica la 36,809 de lei, echivalentul a 8.000 de euro.
seap2

Cum nimic nu-i prea mult cand vine vorba de Camera Deputatilor, la doar doua zile de la publicarea primului anunt, pe 22 decembrie apare unul nou. De data asta, valoarea achizitei este aproape dubla, fiind vorba de peste 14.000 de euro pentru achizitionarea unui pachet de servicii privind un „abonament la fluxul informativ de stiri online”. In total, pentru ambele pachete, Camera Deputatilor ar urma sa scoata din buzunare peste 22.000 de euro.

seap1

Procedurile de achizitie publica vin tocmai in momentul in care Comisia privind Legile din domeniul Justitiei, condusa de parlamentarul PSD Florin Iordache, incepuse demersurile si de modificare a Codului Penal, printre modificarile propuse aparand si unele schimbari care ar fi afectat in mod clar libertatea presei si a informatiei. Mai exact, o propunere de modificare a Codului Penal ar fi facut imposibila difuzarea publica de informatii privind persoanele fizice sau juridice, precum si autoritatile publice, aflate in procedura de urmarire penala si judecare a faptei in camera preliminara.

Nu in ultimul rand, tot in luna decembrie, atunci cand jurnalistii de la Adevarul au pornit o ancheta privind studiile in domeniul Dreptului efectuate de Eugen Nicolicea, deputat PSD si presedinte al Comisiei Juridice din Camera Deputatilor, un jurnalist de la postul Digi24 a fost amenintat cu ridicarea acreditarii de presa daca-l mai intreaba pe Nicolicea unde a facut Dreptul.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: