Dragnea isi arata muschii. „Nu merge”, ii transmite seful PSD lui Iohannis in legatura cu desemnarea viitorului premier

politica

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, la ZF Live, ca presedintele Klaus Iohannis nu va putea refuza varianta de premier venita din partea partidului sau coalitiei, care va detine majoritatea in Parlament in urma alegerilor din 11 decembrie. Intrebat ce se va intampla daca Iohannis va solicita o alta propunere de prim-ministru, Dragnea a raspuns: „Nu merge”.

Intrebat, la ZF Live, ce functie publica va avea dupa alegeri, daca PSD va ajunge la guvernare, Dragnea a refuzat sa raspunda: „Presedinte PSD. Discutam dupa alegeri”.

In acest context, Dragnea a precizat ca PSD va merge cu o singura optiune de prim-ministru la Cotroceni, daca va forma majoritatea in Parlament. Intrebat, in schimb, ce vor face social-democratii daca presedintele va spune ca nu e multumit de optiune, Dragnea a invocat o decizie a CCR, din 2014, potrivit careia daca un partid are singur majoritatea sau o coalitie formeaza o majoritate si face o propunere presedintelui, presedintele nu o poate refuza.

„Ratiunea sau spiritul articolului din Constitutie care spune de negocierea cu partidele in vederea formarii Guvernului are logica doar intr-o anumita situatie: daca rezultatul alegerilor stabileste o structura politica a Parlamentului care, la final, duce la nesansa de a se constitui o majoritate. Atunci intervine rolul esential al presedintelui, sa ii tot cheme si sa incerce sa vada din discutia cu fiecare partid care persoana ar avea sansa sa stranga o majoritate care sa form Guvernul, dar cand la presedinte vine o majoritate si arata „asta e omul in care avem incredere” si Parlamentul va vota aceasta propunere, ce logica sa ai sa spui „nu sunt de acord cu asta?””, a detaliat liderul PSD.

Totodata, intrebat ce se va intampla daca Iohannis va solicita o alta propunere, Dragnea a raspuns: „Nu merge”, adagand ca a stabilit cu colegii sau din partid sa nu arunce „nume pe piata” privind varianta de premier a PSD.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Mai mult despre: , ,

Comentarii: