Dragnea ne duce pe urmele lui Erdogan: „Cresterile de preturi sunt consecintele masurilor impuse de Daddy dupa model turcesc”

money

Liderul PMP, Eugen Tomac, afirma ca majorarile de preturi sunt consecinte ale „masurilor economice dezastroase impuse de Daddy dupa model turcesc”, respectiv faptul ca liderul PSD a presat banca centrala sa mentina ROBOR-ul la un nivel scazut, a impozitat capitalul strain si companiile, a demonizat bancile, ba chiar a propus infiintarea de aprozare la care marfa se vinde la un pret impus de stat.

„Iliberalismul de aprozar. Dragnea si Erdogan isi doresc, in egala masura, o societate controlata, in care pretul de aprozar sa nu fie sensibil la erorile politice si economice majore ale regimurilor pe care le conduc”, scrie Tomac pe contul sau de Facebook, potrivit News.ro.

Liderul PMP mentioneaza ca, in Romania, preturile in luna februarie 2019, comparativ cu luna februarie 2018, au crescut cu 3,8%. Legumele si conservele de legume s-au scumpit fata de decembrie 2018 cu 15,77%, cartofii cu 21%, fructele si conservele de fructe cu 5,16%, citricele cu 5,53%, combustibilii cu 2,66%, tutunul si tigarile cu 2,62%, serviciile de apa, canal si salubritate cu 1,9%, serviciile de telefonie cu 2,04%, painea, produsele de franzelarie si specialitatile cu 1,27%. Rata inflatiei a crescut in februarie la 3,8%.

„Aceste cresteri de preturi sunt consecinte ale masurilor economice dezastroase impuse de Daddy dupa model turcesc: liderul PSD a presat banca centrala sa mentina ROBOR-ul la un nivel scazut, a impozitat capitalul strain si companiile, a demonizat bancile, ba chiar a propus infiintarea de aprozare la care marfa se vinde la un pret impus de stat. Masuri similare au impins insa Turcia in recesiune. Acelasi lucru se va intampla si cu Romania daca PSD-ALDE va continua sa prigoneasca investitorii si sa ignore valorile pietei libere: mai devreme sau mai tarziu, vom intra in criza”, avertizeaza Eugen Tomac.

Mai mult despre:

Comentarii: