„Dragnea ne duce spre aliatii naturali ai unui asemenea regim banditesc”. Culisele vizitei ciudate la Bucuresti a lui Peter Szijjarto, ministrul de Externe al Ungariei

news

Ministrul ungar al Afacerilor Externe, Peter Szijjarto, s-a aflat luni in Romania, avand intrevederi cu omologul sau roman Teodor Melescanu, cu presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, precum si cu presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea. Jurnalistul Mircea Marian dezvaluie ce se ascunde in spatele acestei vizite ciudate, mai ales ca presedintele Iohannis nu s-a intalnit cu Szijjarto.

Jurnalistul spune ca vizita a fost pusa la cale de Peter Imre, ginerele lui Teodor Melescanu. Melescanu provine din ALDE.

„Asa cum Ponta isi coordona actiunile cu Moscova prin Aleksandr Vucic, pe atunci premierul Serbiei, azi presedinte, asa Dragnea si Tariceanu fac legatura cu Putin prin Viktor Orban. Asta e una din explicatiile vizitei surpriza a lui Peter Szijjarto la Bucuresti, azi. Szijjarto nu a fost primit de Iohannis. Dar s-a vazut cu Tariceanu, legatura dintre regimul PSD/ ALDE si Budapesta fiind asigurata de Peter Imre, nu pe canale oficiale. Deh, statul paralel.

Stiu ca suna un pic conspirationist, dar asta e…Dragnea ne scoate, de facto, din UE si NATO si ne duce spre aliatii naturali ai unui asemenea regim banditesc, Moscova si Beijing”, a scris Marian pe Facebook.

Conform unor surse oficiale, cei Melescanu si Szijjarto au vorbit despre securitatea energetica in regiune.

Cei doi ministri de Externe au avut luni un dejun de lucru la Bucuresti, in cadrul caruia au discutat despre securitatea regionala si despre relatia celor doua tari vecine, informeaza Agerpres.

Astfel, partea romana „a reiterat angajamentul pentru dezvoltarea relatiei bilaterale, in spiritul unei relatii de parteneriat strategic real si pe baza respectului reciproc intre doua state vecine, membre ale spatiului european si euroatlantic, precum si in conformitate cu Parteneriatul strategic dintre cele doua tari”, a precizat MAE, intr-un comunicat.

Si presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, s-a intalnit astazi cu seful diplomatiei ungare.

Potrivit unui comunicat remis presei, Tariceanu precizeaza ca, in cadrul dialogului cu oficialul ungar, „a pus accentul pe dimensiunea economica si strategica a cooperarii bilaterale dintre Romania si Ungaria, subliniind oportunitatea punerii in practica a unor proiecte si investitii comune, in domenii de varf ale economiei, precum energia si infrastructura”.

La randul sau, potrivit comunicatului citat, ministrul ungar Peter Szijjarto a aratat ca „Romania este un partener strategic important pentru Ungaria, mentionand nivelul semnificativ al schimburilor economice, importanta intensificarii cooperarii intre comunitatile de afaceri din cele doua tari si succesul de care se bucura investitorii ungari pe piata romaneasca”.

Comunicatul mentioneaza in final ca: „In cadrul intalnirii, au fost abordate si subiecte de actualitate ale agendei europene, precum si teme de interes la nivel regional, vizand perspective de consultare si cooperare regionala extinsa”.

In cursul dupa-amiezii, in timpul unei declaratii date reporterilor, si presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, a evocat ca urmeaza sa aiba o intrevedere, la Parlament, cu ministrul ungar de Externe. Dragnea nu a dat insa alte detalii si nici nu a difuzat ulterior informatii despre aceasta intalnire.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: