Dragnea, nervos la Antena 3: „Nu sunt de acord cu atacurile violente la adresa lui Serban Nicolae. M-am cam saturat sa fiu in continuare acarul Paun”

politica

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, marti seara, ca nu este de acord cu „atacurile violente” la dresa senatorului Serban Nicolae. In plus, el a mentionat ca s-a „saturat sa fiu in continuare acarul Paun”.

„Ca presedinte al PSD nu sunt de acord cu gratierea faptelor de coruptie. (…) Pe de alta parte, nu sunt de acord cu atacurile violente la adresa lui Serban Nicolae. Este o dezbatere, oamenii isi dau cu parerea. Nu putem contesta dreptul de dezbatere in Parlament.

(…) M-am cam saturat sa fiu in continuare acarul Paun. Oricine are o initiativa, eu sa decontez. Am decontat referendumul sau initiativa deputatului Ciuhodaru care cerea sa fie condamnati oamenii care ies in strada si protesteaza”, a declarat Liviu Dragnea la Antena 3.

Senatorul PSD Serban Nicolae i-a atacat, marti, pe cei care i-au criticat amendamentele prinvind eliberarea coruptilor.

„Unii oameni care se amesteca aici sunt excesiv de prosti si excesiv de ticalosi. Nu e un interes politic in aceasta chestiune, ci unul tehnic. Nu am de scos pe nimeni din penitenciar. Aceasta lege poate fi respinsa, dar asta nu inseamna ca Romania nu va plati. Nu am niciun interes, daca proiectul va fi respins, nu e nicio problema. Voi fi dezamagit doar pentru ca trebuie sa platim foarte multi bani”, a declarat Nicolae.

Comisia juridica a Senatului a amanat marti, pentru 21 martie, dezbaterea si intocmirea raportului in ceea ce priveste proiectul de lege pentru gratierea unor pedepse si a unor masuri educative privative de libertate.

La acest proiect de lege, presedintele Comisiei juridice, Serban Nicolae, a depus o serie de amendamente care prevad, printre altele, ca se gratiaza in intregime pedepsele cu inchisoarea de pana la trei ani inclusiv, dar si pedepsele de pana la sapte ani inclusiv, a caror executare a inceput, iar restul ramas de efectuat este mai mic de trei ani; partial, cu trei ani, pedepsele de pana la sapte ani inclusiv, a caror efectuare a inceput, iar restul ramas de efectuat este mai mare de patru ani.

De asemenea, se gratiaza partial trei patrimi din restul ramas neexecutat din pedepsele de pana la zece ani inclusiv, a caror executare a inceput, iar restul ramas de executat este mai mic de patru ani; partial, jumatate din restul ramas de executat din pedepsele de pana la zece ani inclusiv, a caror executare a inceput, iar restul ramas de executat este mai mare de patru ani.

Serban Nicolae considera ca de proiectul de lege pentru gratierea unor pedepse in varianta amendata de el ar putea beneficia aproximativ 2.700 de persoane.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: