Dragnea nu a mai acceptat inca o umilinta. Ministrul Finantelor a fost insarcinat sa anunte ca Tudose a fost adus pe linia partidului

news

Proiectul de Ordonanta privind modificarea Codului fiscal va fi discutat in sedinta de Guvern de miercuri, inclusiv cu transferul contributiilor de la angajator la angajat, a declarat luni, la Parlament, ministrul Finantelor Publice, Ionut Misa.

„Am avut o discutie cu premierul. Premierul a purtat o discutie la partid si miercuri va avea loc sedinta de Guvern asa cum a fost anuntata si care va include si Ordonanta ce a fost citita in prima lectura, exact cum este, cu transferul contributiilor”, a explicat Misa, precizand ca a discutat cu premierul in aceasta dupa-amiaza.

„Dansul mi-a zis ca a avut o discutie si la nivelul partidului si miercuri va intra Ordonanta in sedinta de Guvern”, a spus ministrul Finantelor.

Potrivit acestuia, sedinta de Guvern pentru dezbaterea Ordonantei de modificare a Codului fiscal anuntata pentru luni a fost amanata deoarece au fost „niste intarzieri la avize”, dar in momentul de fata „avem toate avizele”.

Intrebat daca legea salarizarii unitare va putea fi aplicata in varianta in care a fost adoptata, cu majorarea salariala de 25% din ianuarie 2018, ministrul a raspuns ca se poate aplica fara niciun fel de probleme, deoarece, „in momentul in care a fost gandit transferul contributiilor ca masura in programul de guvernare, a fost luat in calcul tot ansamblul masurilor fiscale si nu va fi niciun efect negativ asupra legii salarizarii”.

In ceea ce priveste avizul negativ dat de Consiliul Fiscal proiectului de modificare a Codului fiscal, Ionut Misa a afirmat ca acesta a ridicat niste probleme care au fost mentionate in proiectul de fundamentare, in legatura cu impactul, dar ca nu va fi o problema implementarea masurilor prevazute.

„Este intr-adevar aviz negativ de la Consiliul Fiscal. Consiliul Fiscal ridica niste probleme pe care inclusiv noi le-am mentionat in Nota de fundamentare, cele legate de impact, cele pe care le-am luat in calcul, deci nu este o surpriza din acest punct de vedere, dar nu va fi o problema pentru a realiza implementarea acestor masuri si nu va fi o problema la nivelul deficitului sau bugetului pentru anul 2018”, a subliniat Misa.

In contradictie cu afirmatiile ministrului Finantelor, premierul Mihai Tudose a afirmat luni ca „exista posibilitatea” sa nu fie discutate modificarile la Codul fiscal in sedinta de Guvern de miercuri.

Intrebat daca transferul contributiilor de la angajator la angajat va fi dezbatut in sedinta de miercuri a Executivului, prim-ministrul a spus: „Exista posibilitatea sa nu fie miercuri”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Comentarii: