Dragnea nu o mai lasa pe Dancila sa vorbeasca. Seful PSD pune in carca presedintelui Iohannis gafele facute de Dancila la Vatican

politica

Liviu Dragnea a vorbit, luni, in locu lui Dancila, explicand ce a discutat aceasta la Vatican cu Papa Francisc. Seful PSD a sustinut ca apoi „consilierii lui Iohannis” au facut presiuni la Vatican pentru a dezminti informatiile prezentate de Dancila.

„A aparut aceasta nelamurire ca efect al unei actiuni imposibil de acceptat din partea presedintelui Iohannis care urmareste sa saboteze orice activitate a Guvernului. Dancila i-a facut o invitatie Suveranului Pontif de a vizita Romania, raspunsul a fost ca in 2018 nu se poate. Papa a promis ca in 2019 va vizita Romania.

De ce a inceput tot acest scandal pe marginea acestui subiect este greu de inteles. Oricine il invita pe Suveranul Pontif este un lucru bun pentru Romania.

Este imposibil de acceptat ce s-a intamplat ulterior. Modul in care presedintele Iohannis jigneste este imposibil de explicat, dar vom gasi explicatiile in perioada urmatoare.

Nu exista niciun fel de incalcare a unei reguli proptcolare. Inteleg ca este o suparare f mare ori de cate ori avem un contac extern. Inteleg ca vrea sa conduca si Guvernul, si Parlamentul, numai ca nu-l lasa Constitutia”, a declarat Dragnea, luni, dupa sedinta BPN al PSD.

„De ce atat deranj, orice actiune care nu-i convine presedintelui trebuie sa fie lovita. Trebuie sa fie activati consilieri prezidentiali care sa sune? Nu ne vom lasa intimidati”, a mai spus Dragnea.

Anuntul unei vizite a Suveranului Pontif se face simultan de Sfantul Scaun si Presedintia Romaniei a scris intr-o postare pe pagina sa de Facebook, preotul Francisc Dobos, purtator de cuvant al Arhiepiscopiei romano-catolice Bucuresti.

Purtatorul de cuvant spune ca a fost „rugat” de catre nuntiul apostolic in Romania, Miguel Maury Buendia sa faca o precizare pentru presa in acest sens si remarca faptul ca Sfantul Scaun nu a facut nicio referire despre o viitoare vizita a Papei Francisc in Romania dupa ce premierul Viorica Dancila a fost primita in audienta la Vatican.

„Vizita Papei in Romania. Nuntiul Apostolic in Romania, E.S. Miguel Maury Buendia, m-a rugat sa fac o precizare pentru presa: Cand se va stabili vizita Papei Francisc in tara noastra, anuntul acesteia va fi facut simultan de cele doua parti: Statul Vatican (Sf. Scaun) si Presedintia Romaniei”, se spune in postarea lui Dobos de pe Facebook.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: