Dragnea nu mai are mult de asteptat. Judecatorii ICCJ anunta ora la care va fi pronuntata sentinta

news

Inalta Curte de Casatie si Justitie va pronunta, la ora 17.45, o prima decizie in dosarul DGASPC Teleorman, in care Liviu Dragnea a fost judecat pentru instigare la abuz in serviciu si instigare la fals intelectual in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Teleorman, in legatura cu angajarea la DGASPC Teleorman a doua persoane, care de fapt lucrau pentru organizatia PSD.

Pronuntarea sentintei in acest dosar a fost amanata de mai multe ori, ultima data fiind pe 8 iunie, cand judecatorii au motivat ca au nevoie de timp pentru a studia concluzii scrise depuse de o parte dintre inculpati.

La ultimul termen al procesului din 15 mai, procurorul de sedinta a cerut pentru Liviu Dragnea pedepse orientate spre mediu prevazut de lege, respectiv sapte ani si sase luni de inchisoare pentru instigare la abuz in serviciu si doi ani si sase luni pentru instigare la fals intelectual.

De asemenea, in cazul liderului PSD, procurorul a sustinut ca se impune constatarea ca faptele din acest dosar sunt concurente cu cele din dosarul „Referendumul”, in care Dragnea a fost condamnat la doi ani cu suspendare, astfel impunandu-se anularea suspendarii si transformarea intr-o pedeapsa cu executare.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: