Dragnea nu s-a dus la Cotroceni cu mana goala. Presedintele PSD incearca sa-l forteze pe Iohannis sa o accepte pe Dancila

politica

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a anuntat, dupa consultarile cu Liviu Dragnea, ca i-a prezentat presedintelui un tabel cu semnaturi din partea parlamentarilor PSD-ALDE pentru a demonstra ca Dancila are parte de sustinerea majoritatii parlamentare.

„I-am prezentat presedintelui in mod oficial propunerea noastra, i-am prezentat si procedura prin care a fost desemnata ca si propunere in PSD. I-am prezentat si un tabel cu parlamentarii PSD-ALDE pentru a avea o sustinere in spate. Au aparut informatii ca am pierdut majoritatea, am dorit sa informam corect ca nu este niciun fel de problema in majoritatea parlamentara”, a spus Dragnea.

El a precizat ca presedintele nu a dorit sa intre in posesia listei cu numele parlamentarilor.

„Nu avem niciun motiv real sa credem ca presedintele va respinge propunerea noastra”, a mai spus Dragnea.

„(…) Presedintele Romaniei a luat act de ceea ce i-am spus noi, ne-a transmis ca doreste sa nu se prelungeasca aceasta situatie si sa avem un Guvern cat mai repede. Va lua o decizie, nu stim dacaazi sau maine. Normal, va asculta si alte partide si va analiza serios propunerile inainte de a lua o decizie. Noi speram sa accepte propunerea cu doamna Viorica Dancila. Suntem pregatiti sa convocam Parlamentul in sesiune extraordinara pentru a incepe audierile de ministri, pentru a vota programulde guvernaresi cabinetul”, a spus Liviu Dragnea la finalul consultilor.

Intrebat daca presedintele Klaus Iohannis se va intalni cu Viorica Dancila pentru discutii, Liviu Dragnea a spus ca este obligatorie o discutie intre cei doi.

“Este posibil sa aiba o discutie cu doamna Dancila, eu cred ca, daca se va gandi sa o accepte, e obligatoriu sa aiba o discutie cu persoana pe care o propune, pentru ca este firesc sa ii puna intrebarile pe care le considera de cuviinta si sa aiba o discutie directa”, a mai afirmat acesta

De asemenea, liderul social-democratiloraspus ca nu a luat in considerare o alta varianta de premier, daca Viorica Dancila va fi respinsa de presedinte, afirmand ca PSD isi doreste stabilitate.

„Nu, nu discutam despre asta, pentru ca noi avem nu convingerea, avem speranta ca sunt suficiente argumente ca presedintele sa o accepte pe doamna Viorica Dancila (…) In continuare va spun ca si noi suntem indreptati spre stabilitate si nu avem, pana acum, niciun motiv real sa credem ca presedintele Romaniei o va respinge pe doamna Dancila (…) In general evit sa fac scenarii plecand de la un <daca>. In continuare ne exprimam speranta ca presedintele Romaniei o va accepta”, mai spuneDragnea.

„Atunci cand am spus, nu mi-am imaginat ca vom mai avea consultari pana la finalul mandatului, dar viata bate filmul. Era incorect din partea mea sa nu vin sa ii prezint eu, personal, propunerea presedintelui”, a continuat liderul PSD.

Consultarile dintre Dragnea si Iohannis au durat doar 25 de minute, pentru intalnire fiind alocata o ora.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: