Dragnea nu scapa, da inca o ordonanta? Plangere penala la DNA impotriva sefului PSD pentru implicare in adoptarea ordonantei negre

news

Mihai Politeanu, activist la Initiativa Romania, anunta ca miercuri a fost audiat  la Directia Nationala Anticoruptie in legatura cu denuntul depus in urma cu o saptamana impotriva premierului Sorin Grindeanu si a ministrului Justitiei, Florin Iordache. El spune ca a decis sa completeze denuntul penal „in vederea efectuarii de cercetari penale impotriva presedintelui PSD pentru comiterea infractiunii prevazute la art. 13 din Legea 78/2000”.

Art.13 din Legea 78/2000 prevede ca „Fapta persoanei care indeplineste o functie de conducere intr-un partid, intr-un sindicat sau patronat ori in cadrul unei persoane juridice fara scop patrimonial, de a folosi influenta ori autoritatea sa in scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.”

„Ieri, 1 februarie 2017, am fost chemat la Directia Nationala Anticoruptie, unde am fost audiat in legatura cu denuntul penal impotriva lui Sorin Grindeanu, Prim-ministru al Guvernului Romaniei, si Florin Iordache, ministru al Justitiei in Guvernul Romaniei, pentru comiterea urmatoarelor infractiuni:

1. Favorizarea faptuitorului, prevazuta de art. 269 alin (1) din Codul penal – „Ajutorul dat faptuitorului in scopul impiedicarii sau ingreunarii cercetarilor intr-o cauza penala, tragerii la raspundere penala, executarii unei pedepse sau masuri privative de libertate […]”

2. Prezentarea, cu rea-credinta, de date inexacte Parlamentului sau Presedintelui Romaniei cu privire la activitatea Guvernului sau a unui minister, pentru a ascunde savarsirea unor fapte de natura sa aduca atingere intereselor statului, prevazuta de art. 8 alin (1) lit. b) din Legea 115/1999 privind responsabilitatea ministeriala.

Cu ocazia audierii, avand in vedere i) evenimentele din noaptea de 31.01.2017 cand Guvernul Romaniei a adoptat conspirativ o ordonanta de urgenta de modificare a codurilor penale, precum si ii) indiciile publice ale unei intalniri intre ministrul Justitiei si seful sau de partid Dragnea Liviu, in care cel din urma ar fi solicitat imperativ adoptarea ordonantei amintite, am decis sa depun o completare la denuntul penal in vederea efectuarii de cercetari penale impotriva presedintelui PSD pentru comiterea infractiunii prevazute la art. 13 din Legea 78/2000: „Fapta persoanei care indeplineste o functie de conducere intr-un partid, intr-un sindicat sau patronat ori in cadrul unei persoane juridice fara scop patrimonial, de a folosi influenta ori autoritatea sa in scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite”.

Amintesc ca denuntul a fost semnat de Elena Ghioc, Razvan Patachi si de mine si a fost depus la DNA in data de 24 ianuarie prin mijloace de comunicare electronica. Pe 31 ianuarie, pentru respectarea deplina a procedurii penale, am depus denuntul si in persoana, la sediul DNA”, a scris Politeanu pe pagina sa de Facebook.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: