Dragnea nu se lasa, iar vrea sa dizolve PSD-ul. A dat din nou in judecata partidul

politica

Liviu Dragnea, aflat la inchisoare, a dat din nou in judecata atat PSC cat si organizatia PSD Teleorman, contestand inscrierea facuta in registrul partidelor politice. Dosarul are termen 4 iunie.

Dosarul a fost inregistrat la Tribunalul Bucuresti. In acest dosar, Liviu Dragnea este reclamant, iar PSD parat, inclusiv organizatia judeteana Teleorman.

Obiectul dosarului il constituie ”partide politice dizolvare persoana juridica – art.253 CC. – declinare” si are primul termen in data de 4 iunie 2020.

In cursul anului 2019, Dragnea a avut o noua incercare de dizolvare a PSD Teleroman. Tribunalul Bucuresti si Curtea de Apel Bucuresti a decis sa respinga actiunea, pe motiv ca nu este intemeiata.

Dragnea a solicitat si respingerea solicitarii de inscriere in Registrul partidelor politice a rezultatului alegerii ca presedinte al PSD a Vioricai Dancila, motivul fiind ilegalitatea alegerii. Viorica Dancila a fost aleasa presedinte al PSD la Congresul extraordinar al partidului din 29 iunie, la care a fost modificat si statutul PSD. Aceasta etapa nu a respectat temeiul legal,acuza Dragnea.

Liviu Dragnea a fost incarcarat in mai 2019, fiind condamnat la trei ani si sase luni de inchisoare, cu executare.

Mai mult despre:

Comentarii: