Dragnea o baga pe Olguta Vasilescu inapoi in Guvern, pe usa din dos. Olguta are un nou loc de munca

politica

Fostul ministru al Muncii, Lia Olguta Vasilescu, va fi consilier al premierului Viorica Dancila. Anuntul a fost facut, duminica, de presedintele PSD, Liviu Dragnea.

„Olguta Vasilescu i-a cerut doamnei premier sa fie consilier onorific pe infrastructura, pentru a se implica si ea direct in realizarea drumurilor expres”, a declarat Dragnea la Targu Jiu.

Lia Olguta Vasilescu a anuntat la inceputul lunii februarie ca isi retrage candidatura pentru functia de vicepremier si ministru al Dezvoltarii. Ea a spus ca a luat decizia in urma unei discutii cu liderul PSD Liviu Dragnea.

Ea a declarat atunci ca nu a facut o miza personala din accederea intr-o functie guvernamentala.

„Astazi, in urma unei discutii cu liderul PSD Liviu Dragnea, am luat hotararea sa imi retrag candidatura pentru functia de vicepremier si ministru al Dezvoltarii. Un atac la CCR inseamna o perioada de cel putin o luna si jumatate de asteptare, perioada in care activitatea guvernamentala ar avea in continuare de suferit prin absenta din guvern a unui ministru cu un portofoliu important, exact in perioada in care Romania detine presedintia UE.

Nu am facut o miza personala din accederea intr-o functie guvernamentala, dar sunt convinsa ca, asa cum am reusit sa deblochez proiecte mari de infrastructura locala in mandatul de primar sau sa pun in aplicare aproape tot programul de guvernare pentru Ministrul Muncii, as fi reusit sa deblochez proiecte mari de infrastructura locala, regionala si nationala in cadrul ministerelor unde PSD m-a nominalizat.

Imi voi continua mandatul de deputat PSD de Dolj, unde am fost aleasa cu 60 la suta din voturi si imi voi respecta promisiunile facute in campania electorala alegatorilor mei. Le multumesc tuturor colegilor din CEx care m-au votat in unanimitate pentru aceste demnitati si, in special, lui Liviu Dragnea si doamnei prim ministru Viorica Dancila care m-a propus si cu care, intr-o formula sau alta, voi colabora si in continuare pentru proiectele pe care mi le-am asumat in campania electorala din 2016. Sper ca presedintele Klaus Johannis va numi URGENT viitoarea nominalizare pentru functia de ministru din partea partidului care a castigat alegerile parlamentare, renuntand la blocarea Guvernului Romaniei prin incalcarea repetata a legilor si Constitutiei, in conditiile in care personajul care i-a provocat atata ingrijorare dispare din ecuatie”, a scris Olguta Vasilescu pe pagina de Facebook.

Presedintele Klaus Iohannis a respins de trei ori propunerea de numire a Olgutei Vasilescu la functia de ministru al Dezvoltarii. Motivul: nu are experienta necesara, a facut declaratii controversate si a avut presiuni asupra justitiei.

„In calitate de primar, doamna Lia-Olguta Vasilescu nu a promovat si nu a gestionat politici publice de nivel national, iar in calitate de parlamentar a desfasurat activitate in comisii parlamentare care, prin obiectul de activitate, sunt direct legate fie de pregatirea sa profesionala, respectiv domeniul culturii, artei si mijloacelor de informare in masa, fie au legatura cu experienta obtinuta in calitate de ministru, respectiv domeniul muncii si protectiei sociale”, i-a transmis seful statului.

De asemenea, presedintele mai spune ca Vasilescu nu a promovat transparenta ca ministru al muncii si ca a facut „declaratii controversate”, „atacuri la persoana virulente” si „presiuni asupra justitiei, retinute inclusiv de catre Consiliul Superior al Magistraturii”.

Mai mult despre: ,

Comentarii: