Dragnea, o prima mare infrangere la ICCJ. Judecatorii i-au respins tentativa de a trage de timp

news

Judecatorii ICCJ au respins solicitarea lui LIviu Dragnea ca una dintre judecatoare sa fie recuzata. El incerca in acest mod sa mai traga de timp.

„Judecatorul Leontina Serban a respins cererea de recuzare a Simonei Encean. Incepe audierea inculpatilor, prima este Olguta Sefu, apoi Liviu Dragnea”, informeaza jurnalistul Ionel Stoica, prezent in sala de judecata.

Completul care judeca dosarul lui Dragnea a suspendat anterrior sedinta pentru a delibera asupra unei cereri depuse de avocatul lui Dragnea, Flavia Teodosiu, de recuzare a unei judecatoare deoarece sotul ei ar fi un sustinator PSD, fiind astfel sanse ca impartialitatea sa fie afectata.

„A inceput: Dragnea a recuzat un judecator, procesul s-a suspendat 30 de minute!”, informeaza jurnalistul Ionel Stoica, prezent in sala de judecata. Este vorba despre judecatoarea Simona Encean.

„Am citit pe Internet ca sotul ei ar fi un sustinator infocat al PSD”, a spus avocata lui Dragnea, Flavia Teodosiu. „Este afectata impartialitatea doamnei judecator. Dansa nu mai poate face parte din acest complet”, a adaugat avocata.

„Planul lui Dragnea, cu recuzarea judecatorului Simona Encean, este simplu. Pe termen scurt: Trage de timp pana la decizia CCR din 19 aprilie. Pe termen lung: Trage de timp pana la pensionareea Lucianei Mera, 1 iunie, urmeaza vacanta judecatoreasca; Onorata Curte, ne vedem la toamna!”, a explicat Stoica.

Mai mult despre:


Comentarii: